Een woeste helle rit van een live dubbelplaat die het bewijst dat de band een van de beste live-acts ooit is verschijnt op vrijdag 24 december 2021 (en vinyl op 14 januari van Slinging Pig Records, het platenlabel van de band) op cd en digitale formaten. De single ‘Go Home and Die’ is een track van hun veel geprezen en Grammy genomineerde studio album ‘Please to Eat You’. Nu keren ze terug met een waanzinnig live album ‘Eaten Alive’. Opgenomen in het Verenigd Koninkrijk, is dit Nashville Pussy’s ‘Live at Leeds’ en een van de meest meedogenloze concertalbums sinds Motorhead’s ’No Sleep Til Hammersmith’ “

Dit is het album waar onze fans al jaren om vragen”, zegt zanger Blaine Cartwright. “‘Maak een album dat klinkt als jullie leven!’, ik heb die zin met accenten van over de hele wereld in mijn gezicht horen smijten”, grapt Blaine. “Nou hier is hij dus jullie dronken klootzakken!”

Nashville Pussy: “Iedereen wordt levend opgegeten met Kerstmis!”

De hypnotiserende leads van legendarische gitariste Ruyter Suys pakken de luisteraar bij de strot. Ruyter is geprezen met lofbetuigingen sinds de oprichting van de band, waaronder het feit dat zij door That Metal Show “een van de beste vrouwelijke artiesten aller tijden” werd genoemd. En dat is nog maar één voorbeeld.

Combineer dat met de onweerstaanbare, donderende ritmesectie van bassiste Bonnie Buitrago en keihard drummende Ben Thomas, en het zorgt voor een van de meest bevredigende rockervaringen ooit opgenomen.

Blaine beschrijft de nieuwe single ‘Go Home and Die’ als “een door Alice Cooper geïnspireerd anti-junkienummer. Een ijzersterk, geen empathisch volkslied. We hadden een coole riff waarvan ik aanvankelijk dacht dat het een leuk vrolijk glam-rocknummer kon worden. Ik improviseerde teksten terwijl de band aan het jammen was. De woorden “Go Home and Die” glipten eruit. Daar moesten we aanvankelijk allemaal om lachen. Het resultaat was dat we de tekst en muziek moesten aanpassen aan de titel. En het was niet zo grappig meer. Het resultaat is een van de gemeenste deuntjes ooit”.

‘Eaten Alive’ dient niet alleen als een perfect souvenir voor honderdduizenden gelukkige rock-‘n-rollers die Nashville Pussy de afgelopen 25 jaar in meer dan 40 landen hebben gezien, het is ook een uitstekend startpunt voor al diegenen die helaas nog niet zijn blootgesteld aan de vurige hardrock die de band elke avond levert. Nashville Pussy kijkt enorm uit naar hun aanstaande (tweemaal uitgestelde) tour door Europa. Het begint allemaal met Sweden Rock met Blue Oyster Cult en eindigt twee maanden later op Barcelona Rocks met Judas Priest. Tussendoor zal de band fans in heel Europa optreden, waaronder in Nederland op 14 mei 2022 voor een éémalig concert in de Groene Engel in Oss Daarna gaan ze door en komen ze op17 mei in de Zik-Zak in Virginal (gemeente Itter) en op 18 mei in L’Entrepôt in Aarlen in België.

Deel: