Zoals iedere vrijdag heeft Maxazine redactie de New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify weer vernieuwd. Onze redactie, onder de bezielende, strenge, en soms zelfs angstaanjagend fanatieke leiding van Perry, onze platenbaas, heeft opnieuw een lijst van maar liefst zestig tracks samengesteld uit de meest verschillende genres. Enige overeenkomst is dat ze allemaal hagelnieuw in de vitrines van de platenmaatschappijen en in de webshops liggen.

Elke ochtend is Tjeu een van de eersten die door de automatische schuifdeuren het plaatselijke overdekte zwembad binnenloopt. Banenzwemmen om zeven uur in de ochtend. Sinds hij acht jaar geleden met pensioen is gegaan is hij eraan gewend geraakt. Elke dag bij het eerste ochtendgloren uit bed. Tjeu maakt dan een kop koffie, en pakt zijn rugzakje met zwemspullen dat hij de avond ervoor altijd al klaar zet en loopt dan naar het zwembad toe. Het is een wandelingetje van nauwelijks tien minuten, maar hij kan er intens van genieten.

Rond die tijd is er niemand op straat in het dorp. Heel soms komt hij zijn overbuurjongen nog tegen, die een krantenwijk heeft en dan net klaar is. Meestal luistert Tjeu al tijdens dit wandelingetje naar de New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify. Hij mag dan wel al drieënzeventig jaar zijn, maar sinds zijn kleindochter hem op de playlist attendeerde is hij ernaar blijven luisteren. Waarom niet een beetje bij blijven wat de muziek betreft?

Als Tjeu even later langs de brede aluminium trap afdaalt in het zwembad valt zijn oog meteen op het hoofd met de blauwe badmuts, een meter of 10 verderop in het water. Zijn hart maakt een sprongetje van vreugde. Sinds enkele weken ziet hij zijn oude schoolvriendin Ria steeds vaker ook baantjes komen zwemmen. Tjeu zet af en met zijn oude ‘mariniersslag’ doet hij zijn best om haar bij te halen, hetgeen nog niet meevalt. Dit belooft weer een mooi zwemuurtje te worden. Tjeu kan genieten van het samen ophalen van verhalen van vroeger. Ria is dan ook wel al wat ouder maar ze ziet er prachtig uit in haar badpak, vindt Tjeu. Hij houdt wel van een mooie, ronde stevige vrouw.

Het uur vliegt voorbij. Tijdens het afdouchen meent hij toch echt te zien dat Ria hem de hele tijd observeert. De volgende keer zal hij haar uitnodigen voor een kop koffie, neemt hij zich voor. Terwijl Tjeu, met zijn rugzak vol met natte zwemspullen, en zijn hoofd hernieuwd gevuld met hoop op een wederzijds overgesprongen vonk tussen hem en Ria, naar buiten de regen inloopt, zet hij het volume hoog genoeg om ondanks zijn aangetaste gehoor naar de playlist te kunnen luisteren. Deze week hoort hij nieuwe tracks van onder andere Brian Dunne, Bloc Party, Das Sound Kollektiv en de Menahan Street Band

Deel: