2021 is een kalenderjaar vol mijlpalen voor French The Kid, de opkomende rapper uit Essex. De 21-jarige Fransman bracht zijn tienerjaren door in Zuidwest-Frankrijk en keerde op zijn 18e terug naar het Verenigd Koninkrijk om zijn muziekdroom na te jagen. Dat is dan ook de reden waarom hij half-Franstalige, half-Engelstalige tracks maakt. Zijn nieuwe single ‘Uptown’ volgt de voorganger ‘Thrill’ op, die miljoenen keer is gestreamd en veelvuldig door BBC 1Xtra wordt gedraaid.

French The Kid werd vorige week door Amazon Music door een van de ‘One To Watch 2022′ artiesten uitgeroepen, net als o.a. Tems en PinkPantheress. Zo’n twee jaar geleden bestormde French The Kid voor het eerst de scene met zijn iconische rapsessie bij GRM Daily Duppy – inmiddels met 14 miljoen views een van de best bekeken sessies van het Britse platform.

Deel: