Gisteravond bereikte ons het trieste nieuws dat Lex Nelissen is overleden. Het overlijden van de directeur van het Cultuurhuis Limburg en de eigenaar van Theater Lexor aan de Willemstraat in Heerlen werd via een bericht op Facebook door zijn zoon Rik bekend gemaakt. “Hij is rustig ingeslapen, moe van een turbulent maar intens mooi leven.”

Lex werd op 16 juli 1949 geboren in Hoensbroek en ging tussen 1961 en 1966 naar de RD Don Bosco MULO. Gedreven door een drang om te amuseren werd Lex aan het begin van de jaren 70 discjockey bij bar-dancing Lotus in Kerkrade. Ook is hij oud-nachtburgemeester van Heerlen, barista, koffie-importeur, pizzeria­-uitbater, theaterdirecteur, diskjockey, presentator, theatermaker en zanger geweest. Ook had Lex Nelissen een eigen platenlabel, LN Records. LN Records is in 1982 ontstaan toen Lex Nelissen de eerste single uitbracht van de Heerlense Band Ritchie and the Loosers. Het label leidde lange tijd een slapend bestaan, tot in 1995. Toen waagde Lex Nelissen het nog eens om de cd ‘Days to Remember’ van de Stereotypes te releasen.

Op 1 januari 2017 is Lex uiteindelijk met pensioen gegaan, waar hij bijna 5 jaar van heeft mogen genieten. Als zanger vierde hij successen met nummers als ‘Tuin der Lusten’ en ‘Kus mich nog eine kieër’. De single ‘Pluk d’n Daag’, die Lex samen opnam met Ivo Rosbeek en Geert Roelofs op tekst van Harrie Sevriens, kwam in 2018 nog uit. Lex Nelissen is 72 jaar geworden.

Deel: