De vier zangeressen van Frizzle Sizzle keren voor één keer terug op het podium. Tijdens Het Grote Songfestivalfeest op 9 december in de Ziggo Dome Amsterdam zingen Laura en Karin Vlasblom, Mandy Huydts en Marjon Keller nog één keer hun grootste hit ‘Alles heeft een Ritme’.

In 1986 kwam Frizzle Sizzle voor Nederland uit op het Eurovisie Songfestival. De vier tieners, die blootsvoets optraden, eindigden destijds op de dertiende plek. De dames kennen elkaar van Kinderen voor Kinderen en waren razend populair in de jaren tachtig. Nadat ze in 1990 uit elkaar gingen en Karin naar Amerika verhuisde, kwamen ze incidenteel nog met zijn vieren samen.

Voor Het Grote Songfestivalfeest op 9 december in Ziggo Dome gaan ze nog een keer terug in de tijd. “Het is zeven jaar geleden dat we met zijn vieren hebben opgetreden”, laat Mandy Huydts weten. “Dat was toen nog klein opgezet, vergeleken met het spektakel dat straks in de Ziggo Dome gaat plaatsvinden. Hier konden we geen nee tegen zeggen. En Karin komt hiervoor speciaal uit Amerika over.” Frizzle Sizzle’s deelname aan Het Grote Songfestival betekent ook weer een hereniging met de Belgische zangeres Sandra Kim. Sandra won in het jaar dat Frizzle Sizzle voor Nederland meedeed.

Cornald Maas en Edsilia Rombley presenteren Het Grote Songfestivalfeest. Naast Frizzle Sizzle zullen ook Loreen, OG3NE, Stefania, Go_A, Netta, Sertab Erener, The Waterloo Band, Imaani, Michael Schulte, Kristian Kostov, Johnny Logan, Lordi, Sandra Kim, Verka Serduchka en de Herrey’s optreden.

Overigens is het niet de eerste reünie van de meiden. In 2014 traden de meiden eenmalig op tijdens Eurovision in Concert en een jaar later tijdens het Songfestival Singalong in de Ziggo Dome. De tweede editie van Het Grote Songfestivalfeest vindt plaats op 9 december 2021 in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Deel: