Toen de vijf bandleden van The Band in 1971 begonnen aan de opnames van hun vierde album ‘Cahoots’ waren ze nog een mysterie voor hun luisteraars en de pers. Ondanks de populariteit van de drie voorgaande albums, waarmee ze internationaal furore maakten, wisten ze persoonlijk nog redelijk in de luwte te blijven.

Desalniettemin wisten ze de gemoederen bezig te houden met hun muziek, die in niets leek op de mainstream muziek van hun generatiegenoten. Met ‘Cahoots’, waarop hun kenmerkende mengeling van country, folk, blues en rock & roll te horen is, wisten ze zich te onderscheiden in een tijd waarin de seventies zich op het punt stonden te ontvouwen.

Inmiddels is het vijftig jaar geleden dat het album uitkomt. Aanleiding te meer om het materiaal weer de glans te geven die het ooit had. Met nieuwe masters en mixes van de nummers is de 50th Anniversary Edition een waar genot voor liefhebbers van The Band, zoals ook is terug te horen op de 2021 remix van ‘Life Is A Carnival’.

De 50th Anniversary editie van ‘Cahoots’ verschijnt op 10 december in een aantal uitgebreide, geremasterde versies. Voor de superdeluxe box set, CD’s en digitale versie is er een bron van nooit eerder uitgebrachte opnames aangeboord, waaronder elf nummers van ‘Live at the Olympia Theatre, Paris, May 1971’. Een bootleg opname van een concert, waarbij The Band op de toppen van hun kunnen was. Daarnaast hoor je ook alternatieve versies en vroege opnames van nummers als ‘Endless Highway’ en ‘When I Paint My Masterpiece’.

Deel: