Op haar vorige week uitgebrachte single ‘Bruxelles Je t’aime’ brengt de Franstalige Belgische Angèle een lofzang op Brussel, de stad waar ze vandaan komt. Een eerbetoon waarmee ze, nu ze in Parijs woont, terugblikt op de tijd dat ze in de Belgische hoofdstad woonde. De plek waar haar vrienden en familie nog steeds wonen heeft nog steeds een grote aantrekkingskracht op haar en verleidt haar keer op keer om terug te komen.

Over de totstandkoming van het nummer zegt Angèle, die sinds haar debuutalbum ‘Brol’ uit 2018 in Frankrijk hoge ogen gooit met haar muziek, het volgende: “Bruxelles je t’aime” came to me during the first lockdown. I had already composed the melody and started the production, but it’s only when I realized I was going to stay away from my city for a while that this declaration of love was born. I love the idea of talking to my city as if it was a lover, like in a relationship, we love, leave, miss each other, but we never forget about each other. And Brussels is a lover in whom I cansee my past and my future. I know her flaws and I accepted them. I spent a few years away from her and I always missed her so much, then when I get back to her, I’m reassured. I think that’s what it feels like when you come home. That’s why this song is acelebration. I dreamt of dancing with my friends in Brussels, and today it’s finally possible.”

Het is de opvolger van het aanstekelijke nummer ‘Fever’, dat ze samen met Dua Lipa heeft gemaakt en komt op haar tweede album ‘nonante-cinq’ te staan, dat op 10 december verschijnt. De titel van het album, wat ‘negentig’ betekent, maakte ze op een wel zeer bijzondere wijze bekend. In de videoclip van ‘Bruxelles je t’aime’ zie je Angèle (van Laeken) tijdens een treinreis richting haar geliefde Belgische hoofdstad.

Deel: