Zoals iedere vrijdag heeft Maxazine redactie de New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify weer vernieuwd. Onze redactie, onder de bezielende, strenge, en soms zelfs angstaanjagend fanatieke leiding van Perry, onze platenbaas, heeft opnieuw een lijst van maar liefst zestig tracks samengesteld uit de meest verschillende genres. Enige overeenkomst is dat ze allemaal hagelnieuw in de vitrines van de platenmaatschappijen en in de webshops liggen.

Shirley weet dat ze elke ochtend, als ze naar haar werk moet, tweeënveertig kilometer verderop over de dijk in de volgende polder, in een file terecht komt. Een file die haar elke dag weer precies vijfendertig minuten kost die in principe zinloos zijn. Het openbaar vervoer pakken is geen optie, want dan duurt de reis nog langer. Shirley staat dus elke werkdag in de file. Dat is een feit.

Het laatste jaar heeft Shirley van alles geprobeerd om de tijd in de file zo goed mogelijk in te vullen. Anders is het maar verloren tijd. Verloren tijd krijg je nooit meer terug en voor je het weet ben je een jaar ouder. Shirley wil haar jeugd zo lang mogelijk bewaren. Ze gebruikt de tij de file gebruikte ze dan ook om haar make up te doen. Shirley is een vrouw die nooit zonder make-up de deur uit gaat. Dat ziet er gewoon wat verzorgd uit, nietwaar? Shirley gebruikt nooit teveel make up, maar wel net genoeg. Een laagje rond de teint, oogpotlood en wat lippenstift is al voldoende om Shirley net die boost te geven waarmee ze dag doorkomt. Fijn om goed verzorgd te zijn. Ze merkt het bij de koffieautomaat. De goedkeurende, licht hunkerende blik van Jos, die op de derde verdieping werkt. Misschien doet zet wel erom.

De achteruitkijkspiegel is prima als make-up spiegel te gebruiken en voor de oprit naar het klaverblad staat het verkeer sowieso vaak meer dan tien minuten muurvast. Tijd zat dus om tot rust te komen. Want dat is wat make up aanbrengen doet met Shirley. Ze wordt er rustig van, op een Zen manier.

Tijdens de hele rit naar het werk luistert Shirley eigenlijk de hele week naar Spotify op haar autoradio. Geen gewone radiozender meer. Daar hoort ze steeds hetzelfde. Dezelfde muziek op rotatie en steeds hetzelfde drama op het journaal, daar wordt Shirley alleen maar depressief van. Shirley luistert naar de New Music Friday Maxazine Playlist! Elke week weer de beste nieuwe muziek van rock tot reggae en van dance tot indie. Alles komt er voorbij. Heerlijk, want Shirley blijft lekker op de hoogte van de nieuwste releases en ze ontdekt er heel regelmatig nieuwe tracks op waar ze nog nooit van had gehoord, maar toch erg vet zijn.

Met haar make-p ritueel en de New Music Friday Maxazine Playlist is de rit naar haar werk eigenlijk elke dag weer een feest! Deze week ook weer, er staat weer van alles leuks op de lijst. Nieuw werk van Nederlands meestergitarist Marcel Coenen bijvoorbeeld, maar ook de nieuwe van Allen Stone en die van Ed Sheeran staan erop. Daar komt Shirley de komende week wel weer mee door.

Deel: