Jan Henk de Groot, gelauwerd Groningstalig artiest, komt naar De Amer. Zaterdag 6 november staat hij om 20.00 uur op het podium met Harmen Ridderbos en Heta Salkolathi van Town of Saints.

De Groot is al jaren een vaste waarde in de streektaalscene. Met zijn album ‘De Wolf is Trug’ trok hij niet alleen in het Noorden maar ook landelijk de aandacht. Frits Spits: “Dit album is ongelofelijk goed en moet in elke uithoek van Nederland worden gehoord.” En het blad Musicmaker: “De Groot bewijst met ieder lied dat streektaal een verrijking is voor de Nederlandse muziek.” Gert Jan Gjaltema noemde het zelfs ‘magistraal’, met als klapper het ‘machtige epos’ ‘Spiekerboor’: over crossroads, de duvel, passie en muzikale bestemming.

De combinatie met de folky muzikanten van Town of Saints is voor de hand liggend. Harmen zat bij de productie van ‘De Wolf is Trug’ achter de knoppen. Violiste Heta speelde mee op het album. Dat kan niet anders dan heel goed gaan klinken in Amen.

Deel: