Aan Fokke Simons de eer om het in grote getale toegestroomde publiek voornamelijk bestaande uit pubermeisjes al dan niet vergezeld met één of beide ouders op te warmen alvorens Maan het podium gaat betreden. De mannen van Fokke Simons kan gebrek aan enthousiasme niet verweten worden maar hun middelmatige raps en kinderlijke presentatie kon ondergetekende niet bekoren. Het deed een beetje denken aan De Jeugd Van Tegenwoordig maar dan een paar klassen minder. Het publiek deelde mijn mening duidelijk niet en Fokke Simons kreeg de zaal volop in beweging. Er werd dan ook enthousiast meegezongen. Al met al dus toch een goede opwarmer.

Niet lang nadat de mannen van Fokke Simons het podium verlieten, betrad Maan het podium. Gesteund door een niet spectaculaire maar solide live-band en twee danseressen. En een geluidsband waar de artiesten waarmee Maan nummers mee heeft opgenomen opstaan. Zo zette de jonge zangeres een professioneel optreden neer waarbij er ruimte was voor emotionele, geladen nummers, dansnummers en natuurlijk de grote hits.

De interactie met het publiek was ontzettend goed. Een van de hoogtepunten voor het publiek en vooral voor de betreffende Rachelle, een jonge vrouw met het syndroom van Down, was toen ze door Maan het podium op werd gevraagd om een paar regels mee te zingen met het nummer ‘Ze Huilt Maar Ze Lacht’. Door deze spontane actie bezorgde Maan deze vrouw de avond van haar leven en ze ontving van het publiek een ovationeel applaus.

Wat Maan ook goed deed was haar publiek, wat zoals al eerder vermeld hoofdzakelijk bestond uit pubermeiden, bewust maakte van het feit dat je het recht hebt nee te zeggen en je niets moet doen wat je niet wilt of je onprettig bij voelt. Het beste kwam Maan tot haar recht bij de ingetogen nummers zoals ‘Toen Ik Je Zag’, wat oorspronkelijk gezongen werd door de helaas veel te vroeg gestorven Antonie Kamerling en haar eigen hit ‘Ze Huilt Maar Ze Lacht’. Deze twee nummers, alsmede ‘Blijven Slapen’ (haar hit met Snelle) vormden voor velen de echte hoogtepunten van deze avond. Al met al was het voor de meeste mensen een onvergetelijke avond en voor de iets kritischere toeschouwers toch ook wel een welbesteed concertavondje.

Maan Setlist Poppodium 013, Tilburg, Netherlands 2021, Onverstaanbaar Clubtour

Deel: