Na meerdere verschuivingen van datum, vond afgelopen vrijdag dan eindelijk het optreden van Montis, Goudsmit & Directie plaats in de Groene Engel in Oss. Een select gezelschap was getuige van een zeer intieme, groovende en vermakelijke show door dit energieke drietal.

Frank Montis, Anton Goudsmit en Cyril Directie hebben met hun formatie Montis, Goudsmit & Directie goud in handen. Ze staan niet alleen garant voor een zeer strakke show, waarmee ze in het verleden evenementen als Jazz in Duketown en North Sea Jazz plat speelden, ze beschikken ook nog eens over een flinke dosis humor, waardoor een optreden van dit trio altijd een feest is.

Er werd afgetrapt met ‘1,2,3 Tje’, een strakke medley waarmee Montis, Goudsmit & Directie zich direct in de harten van het publiek speelden. Muzikaal vulden de heren elkaar perfect aan en was er continu oogcontact met elkaar en met het publiek. Tijdens het spelen werden er ook geregeld grapjes gemaakt, zo gooide drummer Cyril subtiel een stokje weg richting het publiek en wanneer bezoekster Samantha de stok terug gaf er al lachend opnieuw een stokje gegooid werd. Ook liet gitarist Anton Goudsmit zien een goede imitatie van Herman van Veen in huis te hebben.

Tijdens ‘Are U In Love’ en ‘Let’s Stay Together’ werd er luidkeels door het publiek meegezongen. Ook gingen er tijdens deze show menig voetjes van de vloer. Montis, Goudsmit en Directie gaven elkaar veel ruimte voor een mooie afwisseling van zeer gave gitaarsolo’s, groovende solo’s op de Hammond orgel en stampende drumsolo’s. Daarnaast trakteerde Frank Montis het publiek op een interessante en zeer vermakelijke anekdote over een vinyl fabriek die was afgebrand.

Met het energieke ‘Don Rocko’ werd het einde van het concert ingeluid. Waarmee de Groene Engel in Oss kan terug kijken op een zeer memorabele strakke show met een hoog entertainment gehalte. Na de show hadden de bezoekers nog volop de gelegenheid met Montis, Goudsmit & Directie na te praten, cd’s te kopen en op de foto te gaan.

Foto’s (c) Stefanie Portegies

Deel: