Tino Schmidt – a.k.a. Purple Disco Machine – heeft zijn nieuwe album ‘Exotica’ uitgebracht, vier jaar na het uitkomen van zijn debuut-LP ‘Soulmatic’. Naast zijn eigen muziek maakt de Duitse dj en producer ook remixes voor onder meer Dua Lipa, Lady Gaga en Ariana Grande.

Inmiddels heeft Purple Disco Machine bijna een miljard streams op zijn naam staan en ruim tien miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify. Eerder verschenen van ‘Exotica’ al de singles ‘Hypnotized’, ‘Fireworks’ (ft. Moss Kena & The Knocks)​​, ‘Playbox’ en ‘Dopamine’ (ft. Eyelar).

Met de LP brengt Purple Disco Machine een ode aan de jaren tachtig en de artiesten die hem in zijn carrière geïnspireerd hebben, van Prince tot Miami Sound Machine. Tegelijk met ‘Exotica’ verschijnt ook de single ‘Money Money’, die Tino opnam met Pink Flamingo Rhythm Revue.

Deel: