Brimstone is een duo en muziekproducent met een focus op het kanaliseren van een echt breed scala aan creatieve invloeden in zijn muziek. Het uit Letland afkomstige project bestaat uit Alvis Andrutsis (ook bekend als McAlvis) en ATM Infected, ook bekend als de Russische muzikant Alexander Eret. De twee wisten vanaf het begin een goede chemie tot stand te brengen en hun samenwerking omarmt een coole Future Garage-sfeer, wat hun geluid behoorlijk speciaal maakt. De tandem slaagde erin om in 2017 hun goed ontvangen debuutalbum ‘Trapezium’ uit te brengen. Het project kreeg veel aandacht en het hielp het paar een breder publiek te vinden!

Deze getalenteerde producers zijn terug op het toneel met een gloednieuwe albumrelease, ‘Brimstone Vein’. Dit specifieke project is behoorlijk ambitieus en heeft een zeer brede reikwijdte. Deze muziek is niet alleen digitaal beschikbaar maar ook op een prachtige dubbel vinyl release! Het album bevat 19 nummers over vier kanten. Dit is vooral verbazingwekkend, vooral gezien het feit dat de muziekindustrie tegenwoordig artiesten pusht om singles uit te brengen, in tegenstelling tot het uitbrengen van volledige platen zoals deze.

In zo’n snelle muziekwereld voelen de meeste artiesten de druk om constant te bewegen en single na single uit te brengen. Brimstone besloot echter om echte waarde toe te voegen aan een volledige luisterervaring, door het publiek een meer meeslepende reeks soundscapes te bieden. Daarnaast is het onmogelijk om nog maar te zwijgen over de sensatie van een fysiek product, zoals een prachtig luxe vinyl met niet één maar twee platen erin, wat zorgt voor vier kanten van uitstekende muziek.

Terug naar de muziek, ‘Brimstone Vein’ is een opmerkelijk divers studioalbum, dat het ongelooflijk brede spectrum onthult dat deze twee producers zo naadloos kunnen bereiken. Een van de meest opvallende nummers op het album, ‘Sin Time’, valt op als een heel goed voorbeeld van hoe caleidoscopisch dingen op dit album kunnen komen. Brimstone slaagde erin om binnen één nummer een dynamisch muziekstuk te creëren, met enkele snijdende breakbeat-achtige drums, afgewisseld met enkele dichte muzikale drones die zoveel textuur en diepte aan de mix toevoegen. Aan de andere kant worden de dingen nog wilder op nummers zoals de toepasselijke titel ‘Flurry’. Dit nummer opent met een betoverend synth-arpeggio, dat het geluid een beetje een retro-randje geeft, terwijl het toch de frisse, moderne factor van deze geweldige productie behoudt.

Het nummer duikt later in een zeer hypnotiserende beat, die sfeervol en weelderig aanvoelt. De zangpartijen op de achtergrond voegen meer toe aan de organische flow van de mix, en het nummer kent een mooie evolutie. Er is ruimte voor zoveel verschillende vibes op deze twee vinylplaten: vier kanten geven artiesten veel ruimte om nieuwe dingen uit te proberen en de grenzen van de muziek naar een andere plek te verleggen. Een van de meest opvallende nummers op het album moet ‘Roller Coaster’ zijn. Het is verbazingwekkend hoe dit nummer begint met een schaarse ambient-introductie, met een geluid dat me het gevoel geeft alleen in de regen vast te zitten, ‘s nachts in de schemerige stadslichten te rijden. Het nummer begint kort daarna, wat leidt tot een snelle, energieke beat die goed samengaat met enkele golven van vage bastonen die de weg vrijmaken voor een diepere, grotere mix in het algemeen.

Samenvattend, het geluid van deze monumentale discografische prestatie is evenwichtig en zeer gedetailleerd georiënteerd, wat zorgt voor een levendige, edgy en grimmige sonische benadering. Met andere woorden, er zijn veel subtiele nuances in deze nummers, die samen de rijkdom van het album vergroten. Het frequentiespectrum van de mix is ​​ook zeer gebalanceerd, met een strakke maar diepe low-end die wonderen doet samen met een gladde bovenkant, die een gevoel van helderheid aan de muziek toevoegt.

Lees meer over Brimstone en mis Brimstone Vein niet. Terwijl je toch bezig bent, bekijk enkele van de opwindende back-catalogus van het paar en duik dieper in hun soundscapes!

https://brimstonmusic.bandcamp.com/music
https://www.instagram.com/brimstone_official/
https://www.facebook.com/brimstonmusic
https://www.beatport.com/artist/brimstone/53749

Deel: