Nog één keer zal de legendarische Schotse singer-songwriter en muzikant Fish (ex-Marillion) zijn iconische debuutalbum ‘Vigil In A Wilderness Of Mirrors’ uit 1990 live uitvoeren. En wel op woensdag 24 november in zijn favoriete locatie aller tijden: het statige The Assembly Rooms in Royal Leamington Spa, ten zuidoosten van Birmingham. Dit unieke en eenmalige concert is inmiddels volledig uitverkocht, en wordt eenmalig wereldwijd uitgezonden op 17 december 2021 om 20.00 uur als digitaal evenement, getiteld ‘Vigil’s End Live Show/Global Streaming Event’.

Derek William Dick uit Edinburgh, Schotland werd bekend als zanger en songtekstschrijver Fish van de neo-progressieve rockgroep Marillion. Hiermee schreef hij in de jaren tachtig van de vorige eeuw geschiedenis, getuige het succes van de albums ‘Script For A Jester’s Tear’, ‘Fugazi’, ‘Misplaced Childhood’ en ‘Clutching At Straws’. Vooral de hits ‘Kayleigh’ en ‘Lavender’, afkomstig van ‘Misplaced Childhood’ (1985), zingt iedereen nog altijd luidkeels mee.

Na zijn vertrek bij Marillion zette Fish zijn zegetocht voort met soloalbums zoals ‘Vigil In A Wilderness Of Mirrors’ (1990, solodebuut), ‘Sunsets On Empire’ (1997), ‘A Feast Of Consequences’ (2013) en zijn afscheidsalbum ‘Weltschmerz’ uit 2020. Naast muziek maken heeft hij ook een passie voor acteren en schrijven. In beide disciplines heeft hij een bescheiden carrière opgebouwd.

Omdat Fish vorig jaar met grote tegenzin zijn Europese ‘Vigil & Weltschmerz’-tournee van 56 shows moest annuleren vanwege de aanhoudende corona pandemie, biedt dit speciale concert (evenals de Global Streaming Event in december) de Europese en wereldwijde fans alsnog de kans om de laatste volledige uitvoering van ‘Vigil In A Wilderness Of Mirrors’ te ervaren. Tevens geeft het de fans ook de kans om eindelijk zijn recente en veelgeprezen afscheidsalbum ‘Weltschmerz’ live te horen.

“De release van ‘Weltschmerz’ heb ik al uit moeten stellen en ook de tour is in het water gevallen”, zo vertelde Fish tegen Maxazine in een exclusief interview, een jaar geleden. “Zo zie je maar dat je nooit een tour moet beginnen op vrijdag de 13de! Het is mijn enige tourshirt met maar 1 datum erop!” Gelukkig komen daar nu du snog enkele data meer bij, want The Royal Leamington Spa show zal nu als de laatste datum worden toegevoegd aan de resterende Britse shows van de originele ‘Vigil en Weltschmerz-tour’:

14 november – Glasgow, O2 Academy
15 november – Frome, Cheese and Grain
16 november – Southampton, The 1865
18 november – Cambridge, Junction
19 november – Sheffield, O2 Academy
20 november – Liverpool, O2 Academy
24 november – Royal Leamington Spa, The Assembly

The Leamington Assembly Rooms is een bijzonder emotionele plek voor Fish en voor zijn fans, omdat het vroeger de gedenkwaardige locatie van internationale fanclub conventies was. Fish zal op het podium worden vergezeld door Steve Vantsis (bas), Gavin Griffiths (drums), John Mitchell (gitaar), Doris Brendel (backing vocals) en de nieuwe toetsenist Spencer Cozens die eerder optrad voor John Martyn, Joan Armatrading en Paul Rodgers.

.

Deel: