Benjamin Ankomah beter bekend als Bnnyhunna is al jaren actief als muzikant en producer voor onder andere artiesten als Rimon, Akwasi en YungNnelg. Nu brengt hij zijn eerste solo EP ‘Sintha’ uit. Eerder in juli bracht hij al het nummer ‘Feelings Mutual?’ een samenwerking met Jarreau Vandal uit. De track ontving playlist support in verschillende landen, waaronder de USA, Japan, Zweden en Denemarken.

Opgegroeid als Ghanese jongen in Amsterdam Zuid-Oost, in een buurt waar authenticiteit een belangrijke factor is, ontdekte Benjamin ‘Bnnyhunna’ Ankomah zijn manier van expressie; muziek. In de kerk leert hij verschillende instrumenten spelen zoals piano, gitaar en drums. Zijn passie en discipline liet hem doorgroeien als producer voor verschillende artiesten zoals Akwasi, Dolapo, Hare Squead, Yung Nnelg, Winne en Rimon, maar op als band-lid heeft hij wereldwijd opgetreden met acts zoals Rimon, Jose James en Arp Frique. Bnny richt zich op het stimuleren van elke zintuig doormiddel van expressies in kunstvormen zoals fotografie, video en gedichten. Zijn uiteindelijke doel is om een inspirerende community op te bouwen, die in dezelfde normen en waarde geloven op deze wereld.

Na de release van ‘Feelings Mutual?’ volgde de tweede single van de EP, ‘Paradox’ wat de aftrap was van het verhaal dat Bnnyhunna heeft geschreven bij de oorsprong van dit project. ‘Sintha’ gaat over zijn relatie met muziek, de industrie en de status quo. Na jarenlang te hebben geproduceerd en deel uitgemaakt te hebben van bands van grote artiesten, besloot Bnnyhunna om aan zijn eigen carrière als artiest te werken. De struggle die daarbij kwam kijken heeft hij niet alleen in muziek vertaald, maar in diverse kunstvormen, Zo staan er poems van Sydney Lowell en Rimon op de EP en is er een short movie gemaakt.

Met dit project kickt Bnnyhunna zijn veelbelovende carrière als soloartiest af. Bnnyhunna komt met een vernieuwend geluid geïnspireerd door genres zoals Jazz, Afro, Hip-Hop en Soul en creëert zo een nieuw landschap binnen de muziek. Met zijn gewaagde en vernieuwende visie is hij van plan een van de grootste muzikanten op de wereld te worden en zich aan te sluiten bij legendes zoals Fela Kuti, John Coltrane en Yussef Dayes. Met een hoop muziek en samenwerkingen op de plank en doelen zoals Eurosonic/Noorderslag, North Sea Jazz en SX/SW in het vizier is Bnnyhunna op de goede weg.

De EP komt samen met een short-movie gemaakt door regisseur Robbert Doelwijt, die een eigen vertaling heeft gemaakt van het verhaal wat Bnnyhunna wil vertellen met zijn muziek. In de film is te zien hoe een talentvolle creatieveling worstelt met de dingen die bij het succes en de weg daarnaartoe komen kijken. Het geeft dan ook een paradox weer, die eindigt met zijn liefde; ‘Sintha’. Een naam die geïnspireerd is op de liefde voor synthesizers van Bnnyhunna.

Bnnyhunna heeft ‘Sintha’ al een aantal keer live ten gehore kunnen brengen met zijn all female band. Zo stond hij afgelopen augustus op het Grachtenfestival en gaf hij een kleinschalig invite only optreden in OSCAM, het eerste museum in de buurt waar hij is opgegroeid; Amsterdam Zuid-Oost. Voor de release van ‘Sintha’ staan diverse optredens op de planning, met als hoogtepunt zijn eigen headline show in Amsterdam. Op 10 oktober staat Bennyhunna voor het eerst met zijn eigen show in Paradiso.

Deel: