Op 3 september verscheen het gloednieuwe Paceshifters album ‘Brand New Plan’ via Paceshifters/ADA en ook als fysieke uitgave via Concerto Records. Om dit te vieren heeft de band ondanks alles een goedgevulde (club)tour op de agenda staan met de officiële release show in Utrecht (Ekko) en verder concerten door het hele land.

Het album ‘Brand New Plan’ is een nieuwe etappe in de muzikale reis van de band. Op dit album toont Paceshifters zich nog altijd vaandeldrager en schatbewaarder van de grunge en alternatieve rock. De pers schreef over de eerste single ‘Hurdles’ dat het “Misschien wel de sterkste Nederlandse rocksingle in jaren” is. Het nieuwe album is ruimtelijker en dynamischer dan hun voorgaande platen. De samenwerking met producer Ian Clement (Wallace Vanborn) was zeer geslaagd. Gitarist/zanger Seb Dokman: “We zijn super trots op dit nieuwe album. We kunnen niet wachten om dit met iedereen te delen.”

De belangrijkste track voor de band op dit album is single ‘Rhythm Of The Ocean’. De song gaat over walvissen en orka’s die leven in gevangenschap. En ook zij hebben nood aan een Brand New Plan.

In het afgelopen anderhalf jaar was het net als voor andere artiesten voor Paceshifters behelpen en aftasten. Voor de fans richtten ze The Bakkie Society op, een officiële Paceshifters fanclub. Ondanks corona gaf de band in 2020 nog een twintigtal liveshows waaronder een optreden voor Rockpalast in Bonn en een geslaagde semi-akoestische campingtour. Maar het mooiste zijn toch de optredens voor een volle zaal, want dat missen ze. Vanaf oktober overal in het land, Paceshifters live met hun spiksplinternieuwe plan.

Deel: