Ook in de muziekwereld heeft het coronavirus flink ingehakt. Concerten zijn hopelijk binnenkort weer mogelijk, dit door versoepeling van de maatregelen. Om de muziekliefhebbers alvast in de stemming te brengen delen wij op Maxazine dagelijks een Full Concert met dit keer een concertregistratie van The Prodigy.

Dancepioniers Liam Howlett, Keith Flint en Maxim sloegen met hun mix van techno, acid, breakbeat en punk ruim twintig jaar een stevige brug tussen rock en dance. In die twee decennia heeft de Britse groep vele classics op hun naam gezet zoals ‘Out of Space’, ‘Voodoo People’, ‘Smack My Bitch Up’, ‘No Good (Start The Dance)’ en ‘Firestarter’. De band was sinds de jaren negentig een graag geziene gast in clubs en op festivals wereldwijd. Live was The Prodigy een meedogenloos audiovisueel spektakel, zoals onder andere te zien was in een bomvolle Ziggo Dome in 2015.

Keith Flint overleed in 2019 op 49-jarige leeftijd, hij heeft zelf een einde aan zijn leven gemaakt.

Kijk, luister en geniet hieronder van Full Concert: The Prodigy live @ Live Rock Am Ring (2009).

Deel: