Vandaag brengt de Amsterdamse zangeres Savine haar nieuwe single ’25’ uit. De titel en de lyrics van deze Jazzy Popsong zijn gebaseerd op het afgelopen jaar, dat een keerpunt in het leven van de artieste vormde. Het nummer beschrijft op herkenbare wijze de twijfels die menigeen ervaart in zijn of haar jaren als twintiger: ‘Heb ik mijn doelen al gehaald, moet ik niet meer bereikt hebben?’. Savine laat met deze volwassen sound horen nu vol voor de keuzes die ze maakt te gaan en het beste uit het leven te halen. ’25’ volgt op haar debuutsingle ‘Never Compare’. Met haar platendeal bij Cloud 9 Music is de zangeres klaar voor de volgende stap in haar muzikale carrière; ’25’.

Savine schrijft al sinds haar veertiende haar eigen muziek, geïnspireerd door grootheden als Adele, Duffy, Norah Jones en Amy Winehouse. In haar nummers combineert de zangeres Soul, Jazz en Blues met Pop-elementen, haar rauwe stem heeft soul en zorgt hierbij voor een origineel geluid. Aan muzikaliteit geen gebrek, want na zeven jaar viool te hebben gespeeld ruilde Savine dit instrument in voor de piano. Toen ze haar studie aan het Conservatorium in Londen had afgerond speelde Savine daar in alle bekende pubs en clubs en stond ze op grote muziekpodia.

Het vijfentwintigste levensjaar van Savine was het méést bewogen jaar van haar leven: “Ik studeerde af, verhuisde en kreeg een baan in de advocatuur. Tegelijkertijd werd mijn debuutsingle ‘Never Compare’ ineens veel op de radio gedraaid en tekende ik een platencontract. Allemaal positieve dingen, maar het waren ook veel ballen die ik in de lucht moest houden. Ik begon met het schrijven van ’25’ op het moment dat deze mijlpalen me een beetje overweldigden. Met deze song geef ik mezelf de reminder dat ik soms echt moet doorzetten, maar dat het harde werk achteraf allemaal de moeite waard is. Ik voel nu dat ik de juiste keuzes heb gemaakt en zal mezelf in mijn arm blijven knijpen, zodat ik blijf genieten van deze bijzondere momenten!”

Deel: