Sting heeft zijn nieuwe album ‘The Bridge’ aangekondigd, dat nog dit jaar zal uitkomen. ‘The Bridge’ wordt het vijftiende studio album van de oud Police-frontman, en de opvolger van ‘My Songs’, dat in 2019 verscheen en gaat 10 nummers bevatten. Het ‘Deluxe’- album heeft daarbij nog  3 bonustracks, waaronder een cover van Otis Redding, ‘(Sittin’ on) The Dock of the Bay’.

Ook voor Sting was de corona-pandemie een zware tijd, met emotionele problemen en toenemende eenzaamheid wat de onderwerpen waren die hem bezighielden. Maar de muzikale legende kroop niet in zijn schulp, maar verwerkte zijn indrukken en gedachten in wat hij het beste kan: muziek maken. Meer dan een jaar lang verzamelde de Engelse muzikant gedachten en ideeën, die hij uiteindelijk implementeerde met enkele van zijn beste muzikantenvrienden. Op het nieuwe album wordt Sting bijgestaan door natuurlijk ​​Dominic Miller, maar ook door Branford Marsalis, Melissa Musique, Gene Noble en Josh Freese, met wie Sting in het verleden heeft samengewerkt.

“This album was made at distance. Nonetheless, what I’m singing about is what comes out of my head and my heart. The feelings are not small. They’re big emotions for me.”, aldus Sting over het schrijfproces. De eerste single van het nieuwe album is ‘If It’s Love’, die de lat voor het nieuwe album hoog legt. ‘The Bridge’ komt op 19 november uit.

Tracklist Sting – ‘The Bridge’:

1. Rushing Water
2. If It’s Love
3. The Book of Numbers
4. Loving You
5. Harmony Road
6. For Her Love
7. The Hills on the Border
8. Captain Bateman
9. The Bells of St. Thomas
10. The Bridge
11. Warers of Tyne
12. Captain Bateman’s Basement
13 (Sittin’ on) The Dock of the Bay

Deel: