Motörhead… een levenskracht, een energie, een houding en de luidste, gemeenste, smerigste muziek uit de 20e en 21e eeuw. Met een bastaardgeluid bestaande uit een onheilige synergie van rock, punk en heavy metal brengt Motörhead een meedogenloze, oorverdovende kracht. Voor miljoenen mensen waren ze ‘life changing’ en benaderde het leven als volgt: “Honey, we’re hoo-oome and don’t bother cleaning because we’re here to enjoy ourselves!” De ‘uit’-schakelaar werd niet gebruikt bij Motörhead wat ze uiteindelijk tot een legendes maakte.

Aan het hoofd van hun hele 40-jarige carrière stond het culturele icoon Ian ‘Lemmy’ Kilmister, die als een glorieuze ‘Mad Max-piraat-waarzegger’ over podia huppelde, en juichte voor de goede en schreeuwde naar de klootzakken. Met zijn voortstuwende geluid en lyrische kracht bracht hij met Motörhead in die vier decennia maar liefst tweeëntwintig studioalbums uit waarmee hij wereldwijd album charts vergaarde, een Grammy-prijs won en ongeveer 20 miljoen verkopen behaalde. Hun hit, “Ace Of Spades”, werd het nummer van Motörhead en een anthem voor miljoenen. Niets was harder, niets was sneller, niets had een rauwere houding. Het maakte van Motörhead een cultureel elixer dat door alle genre groepen werd gewaardeerd.

Kijk rond op een heavy metal-, punk- of alternatief optreden en je ziet de warpig en het gotische Motörhead logo op een t-shirt, een jas, zelfs een arm of been of rug ( Motörhead-tatoeages zijn overal), van de lichamen van rockers, metalheads, punkers, motorrijders, rebellen, verschoppelingen, vrijdenkers en zelfs atleten over de hele wereld. Het culturele bereik van Motörhead blijft tot op de dag van vandaag vrijwel ongeëvenaard en het blijft bij fans zowel jong als oud hun adrenaline aanwakkeren en hen zowel entertainment als identiteit bieden.

Deze verzameling is de definitieve collectie van Motörhead nummers en vertegenwoordigt voor de eerste keer alle tijdperken van de geschiedenis van de band op één plek. En als er in deze gekke wereld waarin we leven buitenaardse wezens besluiten om bij je thuis langs te komen voor een bakkie koffie en een verklaring te eisen over: “what the fuck is this ‘Motörhead’ that we keep hearing and feeling bits of in our extra-terrestrial houses millions of miles away,”, dan kan je gerust ‘Everything Louder Forever’ opzetten waarmee je de vraag grondig beantwoord.

Zorg wel dat je 2 exemplaren in huis hebt want ze zullen hier niet weggaan zonder er een mee te nemen! Zoiets, toch …:-)

2CD & 4LP Tracklist:
‘Overkill’
‘We Are Motörhead’
‘Snaggletooth’
‘Rock It’
‘Orgasmatron’
‘Brotherhood Of Man’
‘In The Name Of Tragedy’
‘Bomber’
‘Sacrifice’
‘The Thousand Names Of God’
‘Love For Sale’
‘Killed By Death’
‘I’m So Bad (Baby I Don’t Care)’
‘Smiling Like A Killer’
‘Sharpshooter’
‘Queen Of The Damned’
‘Keys To The Kingdom’
‘Cradle To The Grave’
‘Lost Johnny’
‘The Game’
‘Ace Of Spades’
‘Burner’
‘Stone Dead Forever’
‘Bad Woman’
‘Just Cos You Got The Power’
‘Stay Out Of Jail’
‘No Class’
‘I Am The Sword’
‘The Chase Is Better Than The Catch’
‘God Save The Queen’
‘R.A.M.O.N.E.S.’
‘Iron Fist’
‘Rock Out’
‘Dirty Love’
‘Shine’
‘Overnight Sensation’
‘On Your Feet Or On Your Knees’
‘I Ain’t No Nice Guy’
‘Sucker’
‘1916’
‘Choking On Your Screams’
‘Motörhead’

Ook beschikbaar als 2CD, 2LP, 4LP, digitale download, streaming en als Sony 360 audio.

Deel: