Twee jaar geleden al kondigde Peter Frampton zijn afscheidstournee aan. De meestergitarist lijdt aan Inclusion Body Myositis, een ziekte waarbij de spieren gaan ontsteken en hun kracht verliezen. Dit in acht nemende zou ‘Frampton Forgets The Words’ ook best eens zijn laatste album kunnen zijn. Maar dat weet je natuurlijk nooit met muzikanten, die gaan door tot ze er letterlijk bij neervallen. Peter Frampton hoeft natuurlijk verder niet meer te worden geïntroduceerd en doe ik dat dus niet.

Voor zijn nieuwe album heeft hij gekozen om toen covers op te nemen en deze geheel instrumentaal, dus zonder zang, te brengen. Het zijn tien van zijn lievelingsnummers en we horen werken van onder meer Sly Stone, George Harrison, Roxy Music, Lenny Kravitz en Framptons oude schoolvriend en tijdelijke werkgever David Bowie. (Beiden zaten in dezelfde klas op de middelbare school) Het resultaat is een zeer smaakvol album met tien zeer fraai en liefdevol uitgevoerde nummers.

Framptons band blijft rustig op de achtergrond en zorgt voor de basis, waarop de baas zelf zijn werk kan bouwen. Hij laat hier horen dat hij diverse stijlen in zijn vingers heeft. Van het funky ‘If You Want Me To Stay’ (Sly Stone), het soulvolle ‘One More Hreatache’ (Marvin Gaye) tot het jazzy ‘Dreamland’ (Jaco Pastorius / Michel Colombier) en het onvervalst rockende ‘Are You Gonna Go My Way’ (Lenny Kravitz). Mijn persoonlijke favorieten zijn Bowies ‘Loving The Alien’ en George Harrisons ‘Isn’t It A Pity’, waarvan ook een mooie clip is gemaakt. Een heerlijk album. (8/10) (Universal Music Enterprises)

Deel: