Dit jaar zit Billy Joel vijftig jaar in het vak. Ter ere van zijn artiestenjubileum verschijnt ‘Billy Joel – The Vinyl Collection, Vol. 1’. Deze verzameling bevat negen LP’s, waaronder Billy’s eerste zes studioalbums en zijn eerste livealbum.

Billy Joel trapt zijn jubileumjaar af met het uitbrengen van ‘Billy Joel – The Vinyl Collection, Vol. 1’. Deze negendelige boxset bevat voornamelijk materiaal uit de jaren zeventig, waarin de zanger en songwriter definitief doorbrak. De collectie bestaat uit Billy’s allereerste livealbum (‘Songs In The Attic’) en zijn eerste zes studioalbums: ‘Cold Spring Harbor’, ‘Piano Man’, ‘Streetlife Serenade’, ‘Turnstiles’, ‘The Stranger’ en ’52nd Street’. Bij de fysieke versie van de vinylcollectie zit ook de nooit eerder uitgebrachte bonus-LP ‘Live at The Great American Music Hall – 1975’ en een booklet met onder meer foto’s en Billy’s persoonlijke anekdotes over de songs en albums.

De boxset zal op 5 november verschijnen. Dit is een bijzondere datum voor Billy Joel is een bijzondere datum voor Billy Joel, die onlangs met zijn hit ‘Zanzibar’ uit 1978 viral ging op TikTok. Op die dag vindt ook zijn concert in Madison Square Garden in New York plaats, dat eerder vanwege de coronamaatregelen werd verzet.

Deel: