Lady Blackbird deelt vandaag haar gloednieuwe single ‘It’ll Never Happen Again’, afkomstig van haar langverwachte debuutalbum Black Acid Soul, dat op 3 september verschijnt via Foundation Music/BMG. ‘It’ll Never Happen Again’ is een zachte, maar krachtige cover van een obscuur juweeltje dat voor het eerst verscheen in 1966 op het baanbrekende debuut van folkzanger Tim Hardin.

Openhartig als altijd, geeft Lady Blackbird toe: “Ik wist eerst niet hoe ik het kracht of persoonlijkheid moest geven. Maar toen probeerde ik het, het was een mooie sessie en het is uiteindelijk één van mijn favorieten op het album geworden. Het klinkt gewoon magisch.”

Lady Blackbird wordt door buitenlandse media al geprezen als hét opkomende talent op het snijvlak van jazz en pop. Met bijnamen als ‘de Grace Jones van de jazz’, vergelijkingen met iconische zangeressen als Billie Holiday, Gladys Knight, Tina Turner en Chaka Khan en parallellen die worden getrokken met Adele, Amy Winehouse of Celeste, valt slechts te concluderen dat Lady Blackbird’s onderscheidende talent er niet één is om te missen.

Lady Blackbird (echte naam Marley Munroe) werd onlangs uitgenodigd om temidden van andere artiesten en tastemakers een vertolking van ‘Angel Dream’ uit te voeren op de 70e verjaardag van wijlen Tom Petty. Het eren van de groten binnen haar vak is een muzikaal proces geworden voor Marley sinds ze haar langverwachte debuutalbum Black Acid Soul opnam in de legendarische Studio B (Prince’s room) in Sunset Sound met Grammy-genomineerde producer Chris Seefried.

Deel: