Zaterdagavond stond Oss in het teken van het beroemde Woodstock Festival, dat in 1969 in de Verenigde Staten wereldfurore maakte met artiesten die nu nog steeds tot de verbeelding spreken van velen. Plaats van handeling was de Groene Engel, de band die het publiek vermaakte: De Woodstock Tribute Band.

De Woodstock Tribute Band is een acht man’s formatie die het overgrote deel van het Woodstock repertoire live ten gehore brengt. Drie vrouwen en vijf heren brengen met hun zang en spel, je terug naar het jaar 1969. De tijd van het legendarische en nog immer onovertroffen Woodstock Festival.

De zang van Sabine van Gessel benaderd het stem geluid van Janis Joplin. De uitvoering van Try, volgens de band de eerste keer live, was dat zeer duidelijk waarneembaar. Van Janis Joplin waren dan ook verschillende nummers opgenomen in de setlist. Daarnaast werk van Jimi Hendrix, Voodoo Child en Prurple Haze. Uiteraard mochten vertolkingen van White Rabbit, Somebody To Love (Jefferson Airplane) deze avond niet ontbreken.

Hoofdzakelijk bestond de setlist deze avond natuurlijk uit Woodstock muziek, maar enkele uitstapjes naar de jaren 60 werden ook gemaakt. Bijvoorbeeld met nummers Led Zeppelin. Daarna werd weer snel teruggepakt naar onder anderen The Who, Crosby, Stills & Nash en Canned Heat.

Jammer dat dit nog een seated concert moest zijn en dat de Groene Engel om middernacht de deuren moest sluiten. De band hard er zichtbaar zin in en hadden graag nog 3 dagen doorgespeeld, (de duur van Woodstock). Wie weet dat dat bij een volgende gelegenheid een keer in de Groene Engel in Oss kan gaan gebeuren.

Foto’s (c) Rob Verbrugge, roverphotography.nl

Deel: