Met een carrière, die al ruim veertig jaar duurt, is Papa George zeker geen onbekende in de blueswereld. De in Londen uit Grieks-Cypriotische ouders geboren George Papanicola heeft een reputatie als zeer veelzijdig gitarist, die zowel akoestisch als elektrisch zeer bedreven is. Van rustig akoestisch tot stevige bluesrock, Papa George heeft het in zijn vingers. Zijn voorlaatste album, ‘Down At The Station’, dateert van 2007. Maar het wachten heeft zich geloond, er is onlangs een mooi nieuw album verschenen.

Op zijn meest recente album ‘These Wheels’ wordt hij ondersteund door bassist Pete Stroud en drummer Darby Todd. Als speciale gasten zijn Zoot Money (toetsen), Jeremy Spencer (gitaar), Dan Clarke (toetsen) te horen en nemen Val Cowell en Jess Hayes de achtergrondzang waar. De stijl is onmiskenbaar bluesrock, en dan van het melodieuze soort. Goed opgebouwde nummers, gitaristisch vuurwerk waar dat nodig is en rust waar het kan.

De toon wordt gezet bij het stevige titelnummer, waarmee de cd begint. Het eindigt bij het haast esoterisch psychedelische beginnende ‘Deep Blue’ met elektronische klanken, dat overgaat in een stuk onvervalste rock. Andere nummers, die het waard zijn om te vermelden zijn de blues ‘Heartache ‘n’ Pain’ en ‘Love Won’t Die In Vain’, met een hoofdrol van ex-Fleetwood Mac Jeremy Spencer. Een prima album. (8/10) (eigen beheer)

Deel: