Alweer in 2018 verscheen de laatste Novastar langspeler ‘In The Cold Light of Monday’. Singles ‘Home is not Home’, ‘Holly’, ‘Cruel Heart’ en ‘Word’s Out’ werden meteen omarmd en schopten het al snel tot de quintessential Novastar playlist. Joost is ook tijdens de donkere Corona periode blijven schrijven en verder werken aan songs voor zijn nieuwe album.

Dat ging in het najaar van 2020 opgenomen worden in Londen en Brighton. Het virus dat de hele wereld nu al bijna anderhalf jaar in zijn greep hield, besliste er echter anders over. Gelukkig hielp de moderne technologie een handje en is het nieuwe album ondertussen klaar. En wat voor een album het geworden is… maar nog even geduld.

Net zoals bij ‘In The Cold Light Of Monday’ was Mikey Rowe (UK) de producer in charge. Mikey Rowe en Joost werden over de jaren heen vrienden. In dit speciale live-jaar zal Mikey eenmalig Joost on stage bijstaan. Joost en Mikey leerden mekaar kennen tijdens de opnames van het ‘Inside Outside’ album van Novastar. De ‘klik’ tussen beide heren is muzikaal zo groot dat Mikey ondertussen zelf de productie voor zijn rekening nam van het alom geprezen album ‘In The Cold Light Of Monday’ én het nog later in 2021 uit te komen nieuwe Novastar album.

De CV van Mikey Rowe spreekt voor zichzelf: Hij werkte samen met grote namen als Mick Jagger, Ed Sheeran, Paolo Nutini, Sheryl Crow, Oasis etc etc. Zijn hoofdfocus is tot op vandaag nog steeds werken en touren met de grote Noel Gallagher. Zaterdag 21 augustus 2021 staat Novastar in De Bosuil in Weert.

Deel: