Afgelopen week kondigde James Blake zijn nieuwe album ‘Friends That Break Your Heart’ aan met de release van zijn nieuwe single ‘Say What You Will’. Voor deze single ging hij de samenwerking aan met producer en singer-songwriter Finneas, die zich heeft ontpopt tot een van de meest gewilde en baanbrekende hedendaagse producers met zijn werk voor zus Billie Eilish. Daarnaast timmert hij ook flink aan de weg met zijn eigen muziek.

Blake staat bekend om zijn wonderschone muziek met bitterzoete teksten, en ‘Say What You Will’ voldoet perfect aan die omschrijving. Zoals hij zelf zegt: “The song is about finding peace with who you are and where you’re at regardless of how well other people seem to be doing. Comparison really is the thief of joy.”

James Blake is een genre op zich. De Britse singer-songwriter werkte al samen met de groten der aarde, zoals Beyoncé, Frank Ocean, Kendrick Lamar en Jay-Z., en is goed voor 2,3 miljard wereldwijde streams. Hij heeft een reeks indrukwekkende singles op zijn naam staan, waaronder debuutsingle ‘Limit To Your Love’ en ‘Retrograde’. ‘Friends That Break Your Heart’, dat op 10 september het levenslicht zal zien, produceerde hij samen met Metro Boomin, Frank Dukes (o.a. The Weeknd, Post Malone) en Take A Daytrip (o.s. Lil Nas, Travis Scott en Kid Cudi). Op het album staat ook de track ‘Funeral’ featuring Slowthai.

Deel: