Punk, New Wave, Jazz of wat rauwere pub rock. Elvis Costello is er niet vies van om andere stijlen en genres uit te proberen. Hij bracht vorig jaar ‘Hey Clockface’ uit, zijn eenendertigste album, maar had toen al een idee in zijn hoofd voor zijn volgende album. Dat idee heeft nu vorm gekregen in ‘Spanish Model’, een Spaanstalige remake van ‘This Year’s Model’ van Elvis Costello and The Attractions. Samen met zijn vaste partner in crime en Latin Grammy-winnende producer Sebasian Krys stelde Costello een internationale sterrencast van de grootste Latin rock- en popartiesten samen om Spaanstalige versies van de liedjes van dat album op te nemen.

Op ‘Spanish Model’ horen we grote namen uit de Latin-muziek, die allemaal een eigen stijl aan en interpretatie van de nummers hebben gegeven, wat een geheel unieke luisterervaring oplevert. Onder hen o.a. Juanes, Vega en Luis Fonsi. De liedjes werden voorzien van een Spaanse vertaling die recht doet aan de betekenis, energie, en geestigheid van de oorspronkelijke teksten. Vervolgens werd de zang over de originele muziekuitvoeringen gemixt.

‘Spanish Model’ wordt op 10 september uitgebracht op cd, vinyl en digitaal. Het origineel, ‘This Year’s Model’ zal tegelijkertijd geremastered verschijnen op cd en vinyl, aangevuld met ‘Big Tears’ en ‘Radio Radio’. Een gelimiteerde versie, een bundeling van zowel ‘Spanish Model’ als de nieuwe uitgave van ‘This Year’s Model’ op dubbel vinyl, zal verkrijgbaar zijn via ElvisCostello.com en Platenzaak.nl.

Deel: