Vlak na de recente aankondiging van hun vijfde studioalbum gepland voor wereldwijde release op 24 september via Napalm Records, brengt Tremonti hun videoclip uit voor de debuutsingle van ‘Marching In Time’.

Mark Tremonti is geen onbekende in het vertellen van verhalen in zijn liedjes. Gedurende zijn jaren bij toonaangevende bands als Alter Bridge en Creed en meest recentelijk zijn soloband, is Mark nooit afgestapt van zijn liefde voor het schrijven van gedenkwaardige nummers. Met het aankomende vijfde album ‘Marching In Time’ lijkt de band deze trend voort te zetten. Muzikaal putten ze uit hun liefde voor heavy rock en de onderwerpen van de songs komen uit de actualiteit van het afgelopen jaar. Was voorganger ‘A Dying Machine’ een algemeen conceptalbum met donkere sentimenten en verhalen, ‘Marching In Time’ ontpopt zich als een geladen rock/metal plaat die de luisteraar meeneemt op 12 individuele reizen.

De track ‘If Not For You’ laat de evolutie van het geluid van de band in 2021 horen. De muziekvideo is een hectische, energieke video die een visuele aanvulling vormt op de single.

Van de stuwende drumbeat van opener “A World Away” tot de epische afsluiter “Marching In Time” is het nieuwe album een reflectieve kijk op de wereld om ons heen vandaag de dag. TREMONTI’s ongeëvenaarde muzikaliteit vloeit door het album wat goed te horen is op nummers als ‘Thrown Further’, ‘In One Piece’ en het tot nadenken aanzettende ‘Would You Kill’. Als alternatief laat de band hun zachtere kant horen op overpeinzende nummers “The Last One Of Us” en “Not Afraid to Lose”. Episch titelnummer “Marching In Time” vertelt het verhaal van een vader die een kind krijgt tijdens een wereldwijde pandemie en hoe hij zich in die tijd voorbereidt op het leven – iets dat Mark Tremonti onlangs zelf in zijn eigen leven heeft meegemaakt. Marching In Time is geproduceerd door zijn goede vriend Michael “Elvis” Baskette – de producer waar Mark al sinds 2007 mee samenwerkt.

The tracklist voor Marching In Time:

A World Away
Now And Forever
If Not For You
Thrown Further
Let That Be Us
The Last One Of Us
In One Piece
Under The Sun
Not Afraid To Lose
Bleak
Would You Kill
Marching In Time

Deel: