Het uit Utrecht stammende BluesShack is een band, waarvan je kunt zeggen dat die organisch is ontstaan. Een kroegje met een podium nabij het centrum van de stad, waar diverse muzikanten muziek maakten, wat in 2018 uiteindelijk leidde tot het ontstaan van de band. Een jaar later verscheen het debuutalbum, het in Studio Moskou opgenomen ‘Live In Moskou’.

De band bestaat uit Loes Jongerling (zang), Ies Wiechers (gitaar), Simon Bullock (harmonica), Marcel Poeze (drums), Christian Johansson (toetsen), Mich Buschman (bas), Wout van Breugel (drums), Jeroen Bresser (bas) en Ton Beukelman (Hammond). Op hun tweede album ‘Hold On Tight’ staan negen nummers, waarvan zeven covers. Het enige eigen nummer – het titelnummer, geschreven door Jongerling en Wiechers – is zowel als akoestische en als bandversie te horen. Covers die we horen zijn klassiekers als ‘Hoochie Coochie’, ‘Juke’ en ‘Ain’t Nobody’s Business’ en het wat minder bekende ‘I Live Alone’ van Carolyn Wonderland.

BluesShack is een goede band, waarbij vooral de krachtige vocalen van Loes Jongerling opvallen. Mooie hoofdrollen zijn weggelegd voor de gitaar van Wiechers in o.m. ‘Ain’t Nobody’s Business’, en de piano van Johansson in het laatstgenoemde nummer en ook in Eddy Boyds ‘Be Careful’. De eigen compositie ‘Hold On Tight’ misstaat overigens zeker niet tussen deze klassiekers. Op een volgend album mag zeker wat meer eigen werk staan. Een prima cd van een prima Nederlandse band. (8/10) (eigen beheer)

Deel: