Inge van Calkar begint op 28 augustus met haar concertreeks ‘The Magical Rollercoaster Live Experience Show’: een strak geregisseerde show – catwalk style – met een vette knipoog naar de Amerikaanse showbizz.

In 2016 gooide singer-songwriter Inge van Calkar haar vers opgenomen plaat in de prullenbak; ze was helemaal klaar met de ingetogen liedjes die ze tot dan toe schreef. Ze hing haar baan als psycholoog aan de wilgen en stuurde – vol gas – haar muzikale carrière een andere kant op. Al snel vond de Groningse haar signature sound: energieke, elektronische 90’s popmuziek met synthesizers en scheurende gitaren. Zoals ze het zelf noemt: Kylie Minogue meets Garbage. Sindsdien zit haar carrière in een stroomversnelling.

In ‘The Magical Rollercoaster Live Experience Show’ bewegen Inge en haar muzikanten samen met professionele danseressen over een catwalk middenin de zaal en spelen zij hun opzwepende, sexy nummers met een verbluffende choreografie en adembenemende visuals in een gelikte lichtshow. Het is als een achtbaan, waarin de toeschouwer nauwelijks tijd heeft om adem te halen, maar achteraf maar één ding wil: nog een rondje.

Tourdata:

08-08 De Prinsentuin, Leeuwarden
28-08 Bibelot, Dordrecht
04-09 Gebr. De Nobel, Leiden
05-09 Volt, Sittard
05-09 Parkfeest, Oosterhout
10-09 Simplon, Groningen
11-09 Simplon, Groningen
12-09 Luxor Live, Arnhem
17-09 Iduna, Drachten
18-09 Willem Twee, den Bosch
24-09 Hedon, Zwolle
30-09 De Helling, Utrecht
07-10 Paard, Den Haag
08-10 De Gashouder, Dedemsvaart
05-11 Het Bolwerk, Sneek

Deel: