De Alliantie van Evenementenbouwers vindt de nieuwe plannen van het kabinet om meerdaagse evenementen af te blazen onnodig, zo vertelde de organisatie aan het ANP. Vanwege het rap stijgende aantal besmettingen heeft het kabinet besloten meerdaagse evenementen af te blazen en clubs en discotheken te sluiten. Op de persconferentie van vorige week was er helaas slecht nieuws voor de evenementenbranche. Met de nieuwe regels kunnen veel evenementen tot (voorlopig) 13 augustus niet doorgaan. De alliantie is opgericht om samen met de Nederlandse overheid op een veilige manier evenementen te organiseren in coronatijd.

Ontspanning bieden aan de samenleving

De Alliantie van Evenementenbouwers heeft als doel om de samenleving weer ontspanning te bieden. Ze noemen het zelfs hun passie, wat het altijd al geweest is. Dit is niet alleen het geval omdat ze hier goed zijn, maar ook omdat ze het leuk vinden. Bovendien vindt deze alliantie het belangrijk dat de evenementen weer georganiseerd worden, waar de Nederlandse maatschappij zeker aan toe was. Wie heeft nu geen zin om weer eens plezier te hebben? Maar, dit moet wel op een verantwoorde manier gedaan worden. Zo moet het publiek veilig naar een evenement kunnen gaan, maar ook de artiesten.

Nieuwe toekomst

Veel mensen vinden dat we teruggaan naar het oude normaal, maar dat is volgens de Alliantie van Evenementenbouwers niet het geval. Zij zijn namelijk van plan om een nieuwe toekomst voor de evenementen in te richten. Deze ambitie wordt gekoesterd omdat de alliantie zich verantwoordelijk voelt voor zowel het publiek als de branche, waar natuurlijk ook concerten en festivals onder vallen. Samen met de overheid willen de evenementenbouwers dan ook festivals teruggeven aan de liefhebbers, wat ook geldt voor sportwedstrijden, voorstellingen en andere evenementen. Kortom, vermaak moet weer op een verantwoordelijke manier kunnen in deze nieuwe toekomst.

Stap voor stap

De Alliantie van Evenementenbouwers mag hopelijk snel weer stap voor stap bezoekers verwelkomen om ervoor te zorgen dat Nederlanders weer lekker kunnen ontspannen terwijl ze hun luisteren naar hun favoriete artiest op een festival bijvoorbeeld. Natuurlijk moet dit alsnog wel coronaproof gedaan worden, maar daar zorgt de alliantie zeker voor. Dit doet het bovendien in gesprek met de overheid om er zeker van te zijn dat de evenementen op een verantwoordelijke wijze georganiseerd worden en voldoen aan alle regels. Alleen zo kunnen we goed uit de coronacrisis klimmen.

Deelnemers

Veel overkoepelende verenigingen hebben zich ondertussen al aangesloten bij de Alliantie van Evenementenbouwers. Denk bijvoorbeeld aan de Eredivisie en NOC-NSF. Daarnaast is ook Pop Up Rotterdam en Rotterdam Festivals onderdeel van de alliantie, net zoals de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals bijvoorbeeld. Ook toeleveranciers als the Power Shop en SMELT Portofoons ondersteunen dit project. Andere voorbeelden hiervan zijn Sightline Productions, Faber Audiovisuals en Elevation Events. Er zijn daarnaast echt nog veel meer organisaties die zich aangesloten hebben bij de Alliantie van Evenementenbouwers, wat ook geldt voor diverse festivals, waaronder Down the Rabbit Hole, Lowlands en WooHah!

 

Deel: