Supergrass maakt vandaag de details bekend van de geremasterde, uitgebreide versie van hun geliefde tweede album ‘In It For The Money’. De 3CD, 2 x 2LP en de digitale versie komen uit op 27 augustus via BMG, waarbij het vinyl voor het eerst weer beschikbaar is sinds de oorspronkelijke release in 1997. De aankondiging gaat samen met de release van de niet eerder uitgekomen, vroege versie van ‘It’s Not Me’.

Sinds de hereniging in 2019, na meer dan tien jaar uit elkaar te zijn geweest, was Supergrass opnieuw succesvol met ‘The Strange Ones 1994-2008’ en een uitverkochte wereldtournee. De band werd opgericht in Oxford UK in 1993. Ze brachten hun debuutalbum ‘I Should Coco‘ uit in 1995. De vierde single, ‘Alright’, was een popmeesterwerk, werd een enorme hit en katapulteerde de band naar wereldwijd succes. Supergrass bracht vervolgens nog vijf veelgeprezen studioalbums uit: ‘In It For The Money’ (1997), ‘Supergrass’ (1999), ‘Life On Other Planets’ (2002), ‘Road To Rouen’ (2005), ‘Diamond Hoo Ha’ (2008) en het best of album ‘Supergrass Is 10’ (2004).

‘In It For The Money’ werd uitgebracht op 21 april 1997 en kreeg veel lovende kritieken en had ook commerciëel succes. ‘In It For The Money’ behaalde de tweede plaats in de albumlijsten en verkocht meer dan platina in het Verenigd Koninkrijk en wereldwijd meer dan een miljoen. In Nederland stond het album 10 weken in de Top 100. Ze schudden het grappige puber imago die we zagen op het archetypische tienerdebuut ‘I Should Coco’ van zich af en ‘In It For The Money’ was donker, pervers en bruist van nauwelijks onderdrukte woede. Het is het geluid van Supergrass die een wereld creëerde die tegelijk geruststellend normaal en opwindend raar was. Om deze gedurfde en zelfverzekerde stap na hun debuut te concretiseren produceerde de band ‘In It For The Money’ zelf (zij het met de hulp van engineer/co-producers in de vorm van John Cornfield en Sam Williams) en hadden ze Gaz’ keyboard spelende broer Rob als een volledig nieuw bandlid toegevoegd.

Naast de hitsingles ‘Going Out’, het donkere en zware ‘Richard III’, ‘Sun Hits the Sky’ en het weelderige, vol verlangen ‘Late In The Day’, bracht ‘In It For The Money’ ook een hele reeks klassieke video’s voort.

Deze gloednieuwe uitgebreide editie van ‘In It For The Money’ bevat geremasterde audio van analoge tape op 180 gram zwart en 140 gram turquoise vinyl. De LP bevat ook de 12” single ‘Sun Hits The Sky (Bentley Rhythm Ace Remix)’ / ‘The Animal’ op 140gram wit vinyl. Het album is sinds de oorspronkelijke release in 1997 niet meer op LP verkrijgbaar geweest. De 3CD bevat 53 nummers: het geremasterde originele album en twee cd’s met B-Sides, Rarities, Outtakes & Live Tracks waarvan vele niet eerder werden uitgebracht, beeldmateriaal van de gerespecteerde fotograaf Kevin Westenberg en sleevenotes van Charles Shaar Murray. Het album is geremasterd door Supergrass zelf en ook alle versies zijn door hen samengesteld.

Precies tien jaar na de breuk in 2009 verscheen Supergrass op het podium van Glastonbury Pilton Party 2019 op een geheim gehouden plek om hun terugkeer aan te kondigen. Met een reeks van 5-sterrenrecensies begonnen ze daarna aan hun wereldwijde reünietournee.

Deel: