Dit jaar bestaat BIRD, Rotterdams jazzpodium, restaurant en club, 10 jaar. Ter ere van dat jubileum brengt BIRD op 2 juli 2021 een compilatiealbum op vinyl uit, getiteld ‘Hummingbird Archives’. De compilatie bevat een breed scala aan Nederlandse artiesten waaronder Kraak & Smaak, Benny Sings, Kofi the Unknown en Sophia.

Diepgeworteld in de jazz en hiphop, maar met vertakkingen naar soul, funk en elektronica is podium, club en restaurant BIRD dé Rotterdamse hotspot voor de culturele alleseter. Een plek waar het verleden dient als springplank voor de toekomst – BIRD zoekt altijd naar de spannendste acts van morgen. Zo stonden hier in het verleden al toonaangevende namen als Gregory Porter, Anderson Paak en Roy Ayers.

Philip Powel, founder van jazzpodium BIRD, is trots dat na de moeilijke afgelopen tijd toch een feestje gevierd kan worden: “Muziek verbindt zowel culturen als mensen en daarom voelde het logisch om ons 10-jarige jubileum te vieren in de vorm van een vinyl compilatie”. De plaat wordt in besloten kring uitgereikt door cultuurwethouder Kasmi tijdens de officiële lancering van ‘10 jaar BIRD’ in Garden of BIRD. Na afloop van de uitreiking zal één van de artiesten die te horen is op het album, Sophia, een unplugged optreden geven.

Vinyl album

Het album verschijnt op dubbel vinyl en is samengesteld door Philip Powel en Guido van Dieren, beide hoofdprogrammeurs van BIRD. De muziekacts op de plaat weerspiegelen de artistieke visie van BIRD die moeiteloos de brug slaat tussen genres als hiphop, jazz en soul.  Een speciale jubileumuitgave van de plaat zal exclusief verkocht worden via de BIRD-website. Naast een fysieke release zal de plaat ook digitaal worden uitgebracht.

Deel: