Zoals iedere vrijdag heeft Maxazine redactie de New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify weer vernieuwd. Onze redactie, onder de bezielende, strenge, en soms zelfs angstaanjagend fanatieke leiding van Perry, onze platenbaas, heeft opnieuw een lijst van maar liefst zestig tracks samengesteld uit de meest verschillende genres. Enige overeenkomst is dat ze allemaal hagelnieuw in de vitrines van de platenmaatschappijen en in de webshops liggen.

De langste dag is alweer geweest. De midzomernacht kondigt in zekere zin zelfs de komst van de winter alweer aan. Vanaf nu zullen de dagen weer korter gaan worden. Elke dag zal ons een paar minuten daglicht ontnomen worden ten faveure van de stikdonkere nacht. Lekker dan, ben je mooi klaar mee, helemaal geen ene sikkepit aan te doen, maar desalniettemin toch even het vermelden waard. Vanaf morgen mogen we allemaal weer gaan clubben en naar concerten, het beste nieuws in langer dan een jaar wat Maxazine betreft want dan kunnen we weer gaan doen waar we goed in zijn, en waarom we door jullie ook gewaardeerd worden, namelijk het verslag doen van concerten. Pareltjes eruit pikken zodat jullie kunnen lezen waar het te doen is, welke gig je echt niet kan missen en ook wie er tegenvalt. Mooi te zien dat de programma’s van de poppodiums weer vollopen. Langzaamaan beginnen er ook weer echt grote namen een tour aan te kondigen. Het zal nog wel een paar maanden duren, maar ijs en weder dienende zal tegen het einde van het jaar het lijken of er nooit geen corona is geweest. Afkloppen maar en dat die gevreesde Delta variant afnokt voordat we er teveel last mee krijgen.

Op release-gebied is het ook goed te zien. Er komt veel uit. Mooie albums, maar ook rotzooi die bedoeld is een tour te ondersteunen. Soit, elk optreden is er één. Houdt de komende tijd dus Maxazine in de gaten want de concertrecensies gaan er weer volop aankomen!

Iemand die zelden naar een concert gaat, puur en alleen omdat hem daarvoor de tijd ontbreekt is uiteraard Perry, onze platenbaas. Die man heeft er nu eenmaal zijn levenswerk van gemaakt om alle, maar dan ook alle nieuwe releases bij te houden, om van daaruit dan elke week voor onze lezers een nieuwe ‘New Music Friday Maxazine Playlist’ samen te stellen. Op de redactie hebben we verder niet zoveel last van Perry. Hij komt een keer per dag naar beneden voor een thermosfles koffie en voor de rest horen of zien we hem niet. Afgelopen week is hij zelfs even met een brede glimlach gesignaleerd bij de koffie, en hij zei zelfs helemaal uit zichzelf ‘goedemorgen’, hetgeen een unicum mag heten. Voor ons een teken dat er een heel mooie playlist zat aan te komen deze week en dat blijkt te kloppen.

Deze week is er een overvloed aan mooie nieuwe releases. De besten daarvan zijn op de playlist beland zoals onder andere de nieuwe van Selah Sue, lekker dansbare West- Afrikaanse riffs van Vaudou Game, maar ook the Mountain Goats, Frank Turner, Spinvis en Blaudzun hebben hun weg weten te vinden naar de meest actuele editie van onze playlist. Lekker man, schoenen uit, slippers aan en acterover genieten met je kekke noise cancelling setje. Je hebt het verdiend!

Deel: