Met een opleiding als klassiek zangeres en pianiste heeft Jennifer Porter toch een voorkeur voor wat men de zogenaamde ‘roots’-muziek noemt. Ze beheerst dan ook alle aspecten van de muziek, van soul en country tot jazz en opera aan toe. Met haar voorgaande acht albums grossiert zij in nominaties en prijzen. Voor het onlangs verschenen negende album ‘Sun Come And Shine’ is zij de samenwerking aangegaan met r&b-drummer Bernard Purdie, die meteen de muzikale leiding heeft over het geheel.

Op het door Porter zelfgeproduceerde album staan tien nummers, waarvan negen eigen composities. Naast drummer Purdie wordt zij begeleid door een keur aan muzikanten die hun sporen hebben verdiend bij onder meer B.B. King, Blood Sweat & Tears, James Brown en Bo Diddley, om er maar een paar te noemen. ‘Sun Come And Shine’ valt op door de relaxte en laid-back sfeer, waar zeker Porters beheerste stemgeluid debet aan is.

Het album begint met het titelnummer, dat door het mondharmonicawerk van Rob Paparozzi een bluesachtig sfeertje krijgt. Anders nummers die m.i. het vermelden waar zijn, zijn de blues ‘Stop Your Talkin’’, het uptempo ‘In And Out With You’ met fraai gitaarwerk van George Naha, en ‘You’re So Easy To Be With’, een onvervalst r&b-nummer, vooral door de interactie tussen Porter’s pianospel en de accordeon van C.J. Chenier. Een uitstekend album. (9/10) (eigen beheer)

Deel: