Na een viertal releases in aanloop naar zijn derde album heeft Folamour zijn langverwachte album genaamd ‘The Journey’ uitgebracht. Sinds het begin van dit jaar heeft de Franse DJ en producer hit na hit uitgebracht, maar afgelopen week bracht hij eindelijk zijn album uit met 12 tracks.

Zijn allereerste release ‘Just Want Happiness’ bood een voorproefje van wat we van het album konden verwachten, en ook werd de titeltrack van het album ‘The Journey’ ft. Zeke Manyika geprezen door DJ Mag, BBC Radio 1 en meer. In april, verscheen Folamour ook nog eens op de cover van mixmag, voorafgaand aan de release van de hit ‘Lost In Space’, geproduceerd samen met de Britse disco-pop sensatie SG Lewis. Deze track heeft inmiddels al meer dan een miljoen streams en kreeg support van onder andere Kiss Dance, Notion en Dancing Astronaut.

Het album vertelt de muzikale reis van Folamour. Hij laat namelijk zijn samples en computers achterwege en focust zich tijdens het maken van zijn album op vocals, drums, koperblazers, opnames van strijkers en lyrics. Een reis die vanaf nu ook te horen is in een exclusieve Annie Mac mini mix!

Het album bevat tracks zoals ‘My Brother’s Keeper’ en ‘We Gotta Wake The World Up From Its Sleep’ waarin Folamour trouw is gebleven aan zijn old-school geluid met herkenbare funky gitaarriffs en synth structuren. Bij de tracks ‘St Moscov’ en ‘Rue de Paradis’ maakt Folamour voor het eerst gebruik van vocals. De belangrijkste track van het album ‘Resonate’ is zijn meest persoonlijke productie op de LP. Deze track kwam tot leven toen Folamour realiseerde dat het album nog een dansbare track miste met een emotionele diepgang. Daarom is op ‘Resonate’ ook zijn eigen stem te horen.

Het album representeert het verhaal van alle vreugde en moeilijkheden in het leven, in zowel de muziek als de lyrics. ‘The Journey’ laat de hedendaagse zorgen en isolement van artiesten zien, maar focust zich ook op plezier in het leven en de ontdekkingen die deze tijd met zich meebrengen. Het is geen vrolijk maar ook geen verdrietig verhaal, het is alles in één.

Deel: