Sandra van Nieuwland presenteert vandaag haar nieuwe single ‘Sandcastles’. Het zomerse en schijnbaar lichtvoetige nummer is een eerste voorproefje van het nieuwe album dat begin volgend jaar uitkomt en kondigt meteen de start van de serie live clubtour concerten aan die Sandra de komende maanden in het land speelt. ‘Sandcastles’ is een catchy popsong met een zomerse knipoog naar de 80’s met onder al dat zand toch een diepere laag.

Samen met producer Len van de Laak schreef ze dit nummer als tegengeluid op de huidige maakbare maatschappij, waar vooral veel waarde wordt gehecht aan succes en een meetbaar resultaat. Een zandkasteel, wat heb je er eigenlijk aan? Het verdwijnt met de vloed of er piest een hond overheen. Een zandkasteel maak je meestal alleen maar voor de lol, voor het proces zelf. Niet zozeer voor de uitkomst of met een groter doel.

“Samen met Len heb ik de afgelopen maanden met veel plezier gewerkt aan het schrijven van mooie liedjes. Het belangrijkste uitgangspunt was niet zozeer de mogelijke hitnoteringen, maar puur dat het muziek zou worden waar we zelf naar zouden luisteren. Aardig in lijn met de thematiek van deze eerste single”, licht Sandra toe.

Sandra van Nieuwland brak in 2012 definitief door als deelnemer van The Voice of Holland. Dat zelfde jaar schreef ze Nederlandse muziekgeschiedenis door met maar liefst vijf van haar singles in de top 10, ook nog tegelijkertijd op nummer 1, 2 en 3 te staan. Haar debuut album ‘And More’ stond maar liefst zeven weken op nummer 1 en werd beloond met platina. Na dit avontuur richtte Sandra zich meer op het schrijven van indie nummers en mocht ze voor haar tweede album ‘Banging On The Doors Of Love’ een gouden plaat en de prestigieuze Edison Pop voor Beste Album in ontvangst nemen.

Begin vorig jaar zat Sandra midden in haar ‘Human Alien’-tour, toen de zalen sloten en er even geen zicht was op een vervolg. Nu er weer voorzichtige live optredens gepland kunnen worden laat ze zich dat geen twee keer zeggen. Vanaf juli vervolgt Sandra van Nieuwland haar clubtour en naast materiaal van haar meest recente album ‘Human Alien’ en eerder werk van onder meer haar platina-album ‘And More’, wordt nu dus ook haar nieuwe single ‘Sandcastles’ aan de setlist toegevoegd.

Tourdata Sandra van Nieuwland:

03 juli Zaandam/Podium De Flux
08 juli Leeuwarden/Neushoorn
09 juli Arnhem/Luxor Live
11 juli Dordrecht/Poppodium Bibelot
18 juli Uden/Poppodium De Pul
04 september Sneek/Lewinski Culinair Podium
12 september Haarlem/Verhalenhuis
11 november Zwolle/Poppodium Hedon
18 november Amersfoort/Podium Fluor
28 november Amsterdam/Q Factory
06 december Lisse/Floralis
11 december Almere/Poppodium De Meester
12 december Drachten/Iduna
06 maart Haarlem/Patronaat
10 maart Breda/Mezz
12 maart Hoorn/Manifesto
25 maart Helmond/De Cacaofabriek
26 maart Lelystad/Corneel
01 april Oss/Groene Engel
02 april Roermond/ECI Cultuurfabriek

Deel: