The Brother Brothers is de band van de uit Brooklyn, New York afkomstige eeneiige tweeling David en Adam Moss. Met hun debuutalbum ‘Some People I Know’ wisten zij al de ogen op zich gericht te krijgen. Onlangs verscheen de opvolger ‘Calla Lilly’. Naast hun perfecte samenzang bespelen de broer diverse instrumenten zelf. David is bv. te horen op gitaar, cello en piano en zijn broer Adam neemt de honneurs waar met viool, Wurlitzer, Hammond B3 en gitaar. Daarbij worden zij nog begeleid op bas, drums, toetsen en gitaar.

Opvallend is hun perfecte samenzang, die doet denken aan duo’s als de Everly Brothers, Simon & Garfunkel of bands als Crosby, Stills & Nash en de Buffalo Springfield. Muzikaal zou men dit americana kunnen noemen, die vage uitdrukking die in dit geval het midden houdt tussen country, folk en pop. De cd schiet meteen vrolijk uit de startblokken met het uptempo ‘On The Road Again’, dat ook als single is uitgebracht.

Met het ingetogen ‘Sorrow’ is het tempo eruit. De viool benadrukt de droefheid van het nummer. Bijzonder is ‘A Poquito Doina’ een alleen door de viool gespeeld nummer, dat overgaat in het countrynummer ‘Waiting For A Star To Fall’. Erg mooi is de afsluiter ‘My Holy Way’, waarbij de stem enigszins doet denken aan die van John Lennon. Prima plaat. Aanrader voor liefhebbers van mooie en harmonieuze nummers. (8/10) (Compass Records)

Deel: