Dat moment dat je in het vliegtuig zit en er op een van de stoelen om je heen een kind begint te huilen. Je weet dat je dan een lange vlucht tegemoet gaat en je empathie voor kinderen verdwijnt kortstondig als sneeuw voor de zon.

Eigenlijk mag je het natuurlijk niet zeggen, maar Till Lindemann laat zich de mond niet snoeren en gooit het er gewoon uit. Op zijn nieuwe solo-single ‘Ich Hasse Kinder’ laat de frontman van Rammstein horen dat hij kinderen haat… behalve natuurlijk zijn eigen kinderen. Dat het nummer op 1 juni, Internationale Dag van het Kind, werd uitgebracht, kan geen toeval zijn geweest.

Lindemann is een veelzijdige muzikant, die zich naast zijn band ook op andere muzikale vlakken bezighoudt. Zo maakte hij in 2020 samen met violist David Garrett het nummer ‘Alle Tage Ist Kein Sonntag’, een cross-over tussen een morbide klassieker en nietsontziende techno. En ook verscheen ‘Live In Moscow’, een concertfilm waarmee hij ‘Lindemann’, zijn project met de Zweedse multi-instrumentalist Peter Tägtgren, heeft afgerond.

Deel: