De Zuid-Afrikaanse producer en songwriter Master KG scoorde vorige jaar een enorme hit met het nummer ‘Jerusalema’. Nu is hij terug met een nieuwe track: ‘Shine Your Light’. Hiervoor werkte hij samen met David Guetta en Akon. ‘Shine Your Light’ is wederom een feelgood nummer en een mix van uplifting lyrics, afro-house beats en zonovergoten vibes.

“I am blessed and excited to have collaborated with not one but two legends in David Guetta and Akon. ‘Shine Your Light’, my new single is special for me because it not only combines our different styles of music, but also spreads a positive message. Join us as we unite the world with love through music once again. Wanitwa Mosss”, aldus Master KG.

‘Jerusalema’ werd vorig jaar wereldwijd een fenomeen. Het nummer heeft inmiddels 800 miljoen streams en 7 miljard views op TikTok dankzij de dance challenge die aan het nummer werd gekoppeld. Het succes van ‘Jerusalema’ betekende een boost voor de muzikale carrière van Master KG en liet een nieuw publiek kennismaken met de Afrikaanse cultuur. Het nummer stond acht weken lang op #1 in de Global Shazam chart en veroverde een plek in de Top 5 van de Europese airplay chart.

Over Master KG

Master KG is een Zuid-Afrikaanse producer en songwriter. Hij begon op dertienjarige leeftijd met het maken van beats op een computer die hij van zijn oom kreeg. Een aantal jaar later bracht Master KG zijn eerste single ‘Situation’ uit en het debuutalbum ‘Skeleton Move’. Inmiddels verovert hij de wereld met Bolobedu – house muziek met een Zuid Afrikaanse twist. Voor het nummer ‘Jerusalema’ won Master KG in de categorie International Song of the Year tijdens de NRJ Award, waar hij tevens ook genomineerd was als beste nieuwkomer.

Deel: