John Fogerty, geboren op 28 mei 1945 te Berkeley, Californië viert vandaag zijn 76e verjaardag. Fogerty is een Amerikaanse muzikant, singer/songwriter en gitarist en het meest bekend van de band Creedence Clearwater Revival (1967–1972) en als solo artiest. Met Creedence Clearwater Revival had Fogerty een groot aantal hits, waaronder ‘Susie Q’, ‘I Put a Spell on You’, ‘Proud Mary’, ‘Bad Moon Rising’, ‘Down on the Corner’, ‘Who’ll Stop the Rain, ‘Have You Ever Seen the Rain?’, en nog veel meer.

Meest recentelijk bracht hij ‘Fogerty’s Factory’ (2020) album uit samen met zijn kinderen Shane, Tyler en Kelsy. Wat eerder begon met een digitale EP is uitgegroeid tot een volledige album release.

Toen de Fogerty Family samen in quarantaine ging, besloten John en zijn zonen Shane, Tyler (Hearty Har) en zijn dochter Kelsy samen muziek te gaan maken in hun huisstudio. Omdat ze het graag wilde delen met de fans besloten ze om elke vrijdag een video uit te brengen als een YouTube serie. De fans vonden het fantastisch en zaten elke week klaar voor weer een van John’s klassiekers.

Deel: