TOTO en The Players Club / Mascot Label Group hebben de wereldwijde release aangekondigd van ‘With A Little Help From My Friends’, welke zal verschijnen op 25 juni. De release legt een speciale avond vast die plaats vond op 21 november 2020. Die dag verschenen Steve Lukather, Joseph Williams (met wie wij beiden een exclusief interview  plaatsten) en David Paich met de nieuwe line-up van TOTO voor een wereldwijd live streaming event.

Nieuwe bandleden, bassist John Pierce (Huey Lewis And The News), drummer Robert “Sput” Searight (Ghost-Note / Snarky Puppy) en toetsenist / achtergrondzanger Steve voegen zich bij Lukather, Williams en Paich voor dit volgende hoofdstuk in de TOTO geschiedenis. Maggiora (Robert Jon & The Wreck), Toetsenist Dominique ‘Xavier’ Taplin (Prince, Ghost-Note) en multi-instrumentalist / vocalist Warren Ham (Ringo Starr) voegen zich ook weer bij de heren.

“Among some of the deeper cuts is one of my all-time favorite songs, ‘You Are The Flower’ by the original – Bobby Kimball. Being a massive fan (and a good friend), I dedicate the performance to him. “ – Joseph Williams

Naast een LP release met alleen de audio, is er ook een CD/DVD en CD/Blu-Ray package. Op de track listing staan ‘Till The End’, ‘Hold The Line’, ‘Pamela’, ‘Kingdom of Desire’, ‘White Sister’, ‘You Are The Flower’, ‘I Won’t Hold You Back’, ‘Stop Loving You’, ‘Home Of The Brave’, ‘Rosanna’ en ‘With A Little Help From My Friends’. Op de DVD en Blu-Ray releases staat naast het concert ook een documentaire over de band met bijdrages van elk bandlid die betrokken was bij de show.

Tour dates 2022:
14 July, 2022              Bonn, Germany                                 KunstRasen
15 July, 2022              Amsterdam, Netherlands                    Ziggo Dome
16 July, 2022              Halle, Germany                                  Peißnitzinsel
19 July, 2022              Pratteln, Switzerland                          Z-7 Summer Nights
20 July, 2022              Tussling, Germany                             Schlossplatz
21 July, 2022              Middelkerke, Belgium                        Proximus Pop-Up Arena
23 July, 2022              Vitrolles, France                                 Festival Jardin Sonore
28 July, 2022              Schwetzingen, Germany                     Schlossgarten
29 July, 2022              Graz, Austria                                      Messe Open Air
31 July, 2022              Warsaw, Poland                                  Torwar
10 August, 2022         Helsingborg, Sweden                          Sofiero Castle
11 August, 2022         Viborg, Denmark                                Paradepladsen
13 August, 2022         Copenhagen, Denmark                       Royal Arena
14 August, 2022         Gothenburg, Sweden                          Partille Arena

Deel: