Wegens succes is een extra show in Amsterdam toegevoegd aan de Europese tournee van Eric Clapton in 2022. De legendarische Britse gitarist, zanger en songwriter treedt ook op woensdag 8 juni op in Ziggo Dome. Kaarten voor het eerste concert, dat al eerder werd verplaatst naar dinsdag 7 juni 2022, zijn uitverkocht.

In 2016 bracht Eric Clapton zijn negentiende album ‘I Still Do’ uit en speelde hij mee op twee nummers van het eveneens in 2016 verschenen album ‘Blue & Lonesome’ van The Rolling Stones. Clapton maakte in dat jaar ook bekend aan een afwijking in het zenuwstelsel te lijden, waardoor gitaar spelen lastig en pijnlijk kan zijn voor de gitarist. Toch komt in 2018 een nieuw album uit, ‘Happy Xmas’ en blijft ‘Slowhand’ optreden.

Clapton wordt op de aankomende tournee begeleid door een band met daarin een aantal muzikanten met wie hij al jaren speelt: Nathan East (bas), Paul Carrack (keyboards), Chris Stainton (keyboards), Sonny Emory (drums) en achtergrondzangeressen Sharon White en Katie Kissoon.

Deel: