Als onderdeel van hun Europe 2022 tour komt de Amerikaanse indie/folk/rock band The Lumineers volgend jaar op zaterdag 19 februari naar België voor een optreden in de Lotto Arena in Antwerpen. De tour aankondiging gaat gepaard met de release van een 4-track live EP: The Lumineers ‘Live from the Last Night of Tour’.

Met hun aanstekelijke songs en energieke live optredens heeft de uit Denver afkomstige band rond Wesley Schultz en Jeremiah Fraites sinds hun doorbraak bijna 10 jaar geleden, wereldwijd een grote schare loyale fans aan zich weten te binden.

Het titelloze debuutalbum van The Lumineers werd in 2012, mede dankzij de monsterhit ‘Ho Hey’ 3 x platina in de US. Opvolger Cleopatra werd in 2016 de band’s 2e #1 album in de US Billboard Charts in 2019 gevolgd door het introspectieve en overrompelende ‘III’. In België belandde ‘Ho Hey’ op plek 18 van de hitlijst en werd de track veel gedraaid op de radio.

Dat de 2 x Grammy nominees geen probleem hebben met grote podia bewezen ze tijdens hun Cleopatra World Tour in 2016/2017 die stadions als Madison Square Garden en de Hollywood Bowl uitverkocht en in de US alleen al 750.000 bezoekers trok. De 3e concert tour ‘III The World Tour’ moest door Covid-19 helaas voortijdig worden beëindigd. De live EP ‘Live from The Last Night of Tour’ werd opgenomen tijdens de laatste show voor de lockdown, in Milwaukee op 11 maart 2020. De hartverwarmende live uitvoeringen van publieksfavorieten Ophelia, My Cell, Donna en Gloria vormen een ideale appetizer voor de nieuwe Europe 2022 Tour.

Evenals collega’s Jack Johnson, Billie Eilish, John Mayer en Pink zetten The Lumineers zich samen met hun fans actief in voor klimaatverandering en sociale doelen. Het optreden in Antwerpen krijgt het stempel ‘Climate Positive Touring’ en draagt in de vorm van hieraan verbonden condities bij aan het halen van de klimaatdoelstellingen.

Deel: