Hij is er weer: De wekelijkse Maxazine België Playlist op Spotify. Iedere week weer vernieuwd met een aantal nieuwe tracks. De beste nieuwe muziek, muziek uit onze concertverslagen en cd-recensies, interviews en nieuws, aangevuld met een aantal ‘speciale tips’ van onze recensenten. Een nieuwe lijst met de beste muziek van Belgische bodem, speciaal samengesteld voor jullie. Enkele nummers blijven staan, enkele nummers vervangen we door nieuwere, betere, maar in ieder geval: andere tracks. Vandaag de nieuwe lijst…

Week negentien alweer van dit jaar dat van ons allemaal tijd aan het stelen is. Een dief die bij klaarlichte dag onze tijd komt stelen. Onze momenten met vrienden, onze ervaringen onze kleine geluks bubbels, alles opgeofferd aan de Covid god. Er is weinig waar wij, kleine lieden, zonder schuldig te zijn, nog van mogen genieten. Genot , hedonistisch en egoïstisch. Gewoon lekker genieten, dat kan eigenlijk alleen nog achter je eigen deur.

Sommige mensen genieten van literatuur. ‘Cliënt E.Busken’ van Jeroen Brouwer, deze week winnaar van de Libris literatuurprijs zal bij velen van ons inmiddels op de ruw houten keukentafel liggen. De meesten van ons kunnen van zichzelf of van elkaar genieten. Onze eigen seksualiteit is gelukkig nog niet volledig ten prooi gevallen aan de Covid geluksdief. Voel je niet schuldig. Huidhonger bestaat, net als zin hebben in een appel. Er is geen sprake van zonde. Laat ze maar lullen. Het is bijna alles dat we nog hebben. Als een soort van genot god zweeft boven al deze geneugten uiteraard de muziek. Een kracht, niet tegen te houden. In haar honderden varianten van jazz, en klassiek naar wereldmuziek, pop, rock, blues, chill, triphop, downbeat en EDM druppelt muziek altijd weer ons leven binnen. Laaf je eraan, gretig alsof het de laatste honing is die er nog te krijgen is. Pak wat je pakken kan en laat het nooit meer los.

De meest eigenwijze playlist van België dus. Deze week zette we er heel mooie nieuwe tracks op, waaronder nieuw werk van Jarno, Whispering Sons, Fleddy Melculy, Monokimono, de Compact Disk Dummies, samen met Transistorcake. Dat alles en meer, veel meer! Volgen, luisteren, genieten!

Deel: