Een land waar we in het Westen niet vaak van horen qua muziek, is Nepal. Toch is dat zonde, want ook Nepal heeft interessante muzikanten. Zo komt de jonge Yoel Young nu met zijn nieuwe single ‘Pop It’. Yoel is beïnvloed door een hoop rock en stevige metal, maar stapte uiteindelijk toch de hiphop scene binnen.

Inmiddels is Yoel enkele jarenbezig in de hiphop en heeft de jonge Nepalees al een flink repertoire tracks op zijn naam staan. Met tracks als ‘Borrow’, ‘Price Tag’, ‘Never Know’ en ‘Hop on a Jet’, liet Young al horen een breed palet aan subgenres in de scene aan te kunnen. Met het grootste gemak switcht hij van stijl en beat.

De rapper uit Kathmandu startte met de microfoon van zijn vader thuis op te nemen en maakt nu, enkele jaren later, gebruik van de lockdown om tussen school en muziek te switchen. Thuisstudie heeft ook in Nepal zo z’n voordelen. Met het voordeel dat Yoel een erg brede muzieksmaak heeft, kan de jonge rapper verschillende invloeden samenbrengen in zijn muziek. En dat maakt zijn hiphop gevarieerder om naar te luisteren.

Voor een album is het nu nog net te vroeg, geeft de rapper zelf aan. Een repertoire van ruim 100 nummers om uit te kiezen is volgens Young een vereiste, en met zijn inmiddels ruim 50 tracks die hij nu al schreef, heeft de jonge artiest nog even te gaan. Nu is zijn nieuwste single ‘Pop It’ uit, met een hypnotiserende beat, waarbij Yoel Young laat horen goed te kunnen flowen. ‘Pop It’ zal echter zeker kans maken om bij de uitverkorenen te gaan horen om op het album te komen, wanneer Yoel de 100 heeft behaald. En dat zal zeker lukken!

Deel: