Skrillex heeft zojuist zijn nieuwe track ‘Butterflies’ uitgebracht. Het is zijn eerste nieuwe muziek sinds 2019 en voor deze op house geïnspireerde song werkte hij samen met producer Four Tet en R&B powerhouse Starrah. Met 8 Grammy’s op zijn naam houdt Skrillex momenteel het record voor de meeste Grammy’s voor een elektronische artiest. Daarnaast was hij headliner op de grootste festivals ter wereld en mocht hij de cover sieren van o.a. Rolling Stone en Wired.

De uit LA-afkomstige producer, DJ, muzikant en songwriter Skrillex begon zijn carrière als skateboardende tiener die in 2004 op 16-jarige leeftijd lid werd van de iconische post-hardcore band From First To Last. Na drie jaar besloot hij voor zijn solo carrière te gaan en in 2009 brak hij door met de EP Scary Monsters and Nice Sprites. Sindsdien scoort hij succes na succes, waaronder samenwerkingen met Justin Bieber, Bruno Mars, FKA Twigs, Kid Cudi, Boys Noize, A$AP Rocky en Diplo. Zijn meest beluisterde track op Spotify, ‘Where Are Ü Now’ feat. Justin Bieber en Diplo ging viermaal platina in de VS en telt momenteel bijna 900 miljoen streams.

Skrillex nam een broodnodige pauze na zijn laatste tour, zodat hij kon genieten van een sabbatical in Tokio en Los Angeles, waar hij momenteel werkt aan nieuwe muziek.

Deel: