Op zaterdag 12 februari 2022 spelen de Dropkick Murphys een show in Ziggo Dome in Amsterdam. De show is onderdeel van hun ‘Turn Up That Dial’-Tour 2022. Deze tournee staat in het teken van het gelijknamige nieuwe album van de band. De band uit Boston neemt The Interrupters mee naar Amsterdam als support act.

De Dropkick Murphys speelden menig Nederlands podium plat de afgelopen paar jaar. In 2020 speelde ze als één van de laatste artiesten dat jaar een show in de Ziggo Dome in Amsterdam. Een jaar eerder speelde ze twee uitverkochte concerten in AFAS Live samen met Floggin Molly en diezelfde zomer lieten ze de tentstage op Pinkpop uit de voegen barsten. Nu komen de ‘fighting Irish’ uit Boston weer terug voor een show in Ziggo Dome. Dit keer met een nieuw album op zak genaamd ‘Turn Up That Dial’. Met het nieuwe album benadrukt de band hoe belangrijk muziek is in moeilijke tijden.

Frontman Ken Casey zegt over het album: “On this record, the overall theme is the importance of music, and the bands that made us who we are.” Het album is dan ook precies zoals we van de band gewend zijn. Keihard en recht voor zijn raap. Of in de woorden van Casey: “Get up, get out of those sweatpants you’ve been wearing for the last year…better times are ahead – LET’S F-in’ GO!!”

In het combineren van Ierse folkmuziek, hardcore en punk zijn de Dropkick Murphys nog altijd heer en meester. Geïnspireerd door bands als Stiff Little Fingers, The Pogues, AC/DC, The Clash, The Misfits en Motörhead en compleet met gitaren, mandolines en doedelzakken, creëerde de band een uniek eigen geluid, met wereldwijd al ruim vier miljoen verkochte albums tot gevolg. De single Rose Tattoo leverde ruim 130 miljoen YouTube hits op, terwijl ‘I’m Shipping up to Boston’ prominent gebruikt is in de Oscarwinnende film ‘The Departed’ en de hitsingle ‘Tessie’ in 2004 omgedoopt werd tot het officiële Boston Red Sox clublied. En toeval of niet, in dat jaar won de club voor het eerst in 86 jaar de World Series. It’s Real. It’s Raw. It’s Dropkick Murphys.

Deel: