Noel Gallagher’s High Flying Birds kondigden gisteren hun nieuwe album ‘Back The Way We Came: Vol 1 (2011-2021)’ aan. Het wordt uitgebracht op 11 juni op Sour Mash Records. ‘Back the Way We Came: Vol 1 (2011-2021)’ is een 18-track greatest hits album en het juiste moment voor een herinnering aan de klassiekers van het eerste decennium van Noel Gallagher’s High Flying Birds. Het album is ook beschikbaar op limited edition deluxe formats met een bonus disc met nog niet eerder uitgebrachte akoestische versies, remixes, instrumentals en een demo.

Voor Record Store Day op 12 juni zal er een limited edition uitgebracht worden, genummerd en gekleurd dubbel LP met een exclusieve artprint.

Drie High Flying Birds album

Compleet samengesteld door Noel, de tracklisting van ‘Back The Way We Came: Vol 1 (2011-2021)’ bevat liedjes van drie High Flying Birds albums (‘Noel Gallagher’s High Flying Birds’, ‘Chasing Yesterday’ en ‘Who Built The Moon?’) en de drie geprezen EP’s (‘Black Star Dancing’, ‘This Is The Place’ en ‘Blue Moon Rising’). Op ‘Back The Way We Came: Vol 1 (2011-2021)’ staan ook twee nieuwe liedjes, geproduceerd door Noel Gallagher & Paul ‘Strangeboy’ Stacey, ‘We’re On Our Way Now’ en ‘Flying On The Ground’. Als een songwriting masterclass die moeiteloos past in een van de grote songbooks, wordt ‘We’re On Our Way Now’ vandaag uitgebracht, een voorproefje van een toekomstige fan-favoriet.

Sinds het oprichten van Noel Gallagher’s Flying Birds na het legendarische succes van Oasis, heeft Gallagher creatief niet stil gezeten. Hij beheerst de kunst van het omarmen van een intuïtieve geluidsevolutie en een creatieve vrijheid zonder ooit de kunst van het schrijven te verwaarlozen. Van de New Orleans blazersexplosie van de debuutsingle ‘The Death Of You And Me’, tot de zelf geproduceerde psych-pop van ‘Chasing Yesterday’ en de door disco doordrenkte, sonische draai van ‘Who Built The Moon?’ van de hand van de befaamde producer David Holmes en de opvolgende EP releases, hebben Noel Gallagher’s High Flying Birds keer op keer bewezen bevrijd te zijn van genre en verwachting.

Dat Gallagher deze gedurfde benadering heeft omarmd met groot commercieel succes (meer dan 2.4 albums wereldwijd verkocht met drie UK nummer 1 albums), gekoppeld met uitgebreide wereldwijde tours, getuigt van Gallagher’s feilloze vermogen om ‘lazer guided melodies’ en onverschrokken creativeit te combineren.

Noel Gallagher over die periode

Noel Gallagher: “10 years of The High Flying Birds?? Blimey! … just think of all the things I COULD have done in that time!! The title just came to me one afternoon, at the kitchen table. It’s a saying isn’t it: ‘back the way we came’. I actually thought it was a great title. Which is why it’s got vol 1. Because if there’s another one, I’m not coming up with another title!”

Als een van de meest gerespecteerde en productieve songwriters van de afgelopen 30 jaar, viert ‘Back The Way We Came: Vol 1 (2011-2021)’ een volgende mijlpaal in Noel Gallagher’s unieke carrière.

Deel: